Sunday, February 15, 2009

Photograph for today.!







all by ; saye kerink

Saturday, February 14, 2009

Am I one of those? I mean PARKINSON disease.

salam. parkinson,parkinson,parkinson. dengar je parkinson dalam mind kite dah set. anggota badan seseorang itu seperti mengigil selalu. macam ala-ala shaking r. tp parkinson neyh sentiase shaking. hahah. just like me. dari sekolah rendah sume orang selalu tanye. "weyh, asal tangan kaw mengigil?". and dari sekolah rendah jugak la. name parkinson tuh melekat kat saye. so my friends always call me 'faris parkinson'. saye pon xsure, betol ke saye ade parkinson. papepon sy tak kesah sangat. memang la agak menganggu when nak snap pix. tapi sudah biase meyh. ;]

pagi tadi sekolah ganti. so ade class biology. pegy r makmal. ciket je budak class yg datang. tp lebeyh dari 20 r, bwah 30. heee. sume datang nak belajar punye pasal. then time class bio, as usual la. budak2 belakang selalu sesangat lambat masok class bio, baek lelaki @ pompan. termasuk saye jugak, hahah! kadang2 je r. kekadang saye masok awal. tadik masok lambat pon sebab nak siapkan addmath. then after 20 minutes class bio berlangsung. baru la sy siap addmath then teros lari pegy lab bio. sampai kat lab, sir tan tengah discuss about 'body defence mechanisms'. then cerite2, pastuh saye and others banyak bertanye. memacam r. ktorg tanye pasal disease's and others.

then sampai la satu part neyh, tetibe Nad bersuare. Nad mengajukn tentang parkinson. then sir tan bebel2. blablabla. of course la time tuh saye pay attention. cuz its all about me. ;]. tengah2 sir berucap. tetibe sir cakap people with parkinson's disease cannot be a doctor, because when they want to make a surgery, their hand will shake, and when they want to cut this place, it will cut others. time tuh, bapak la sentap! saye tanye why?? waktu tuh xboleh nak cakap pape r. hati bagai di bekukan. mate dah penuh dengan air2 suci. tapi saye tahan, agar ia tidak menitis keluar. ya allah, ape salah aku? then one of my friend perasan that i'm going to cry, then she told Nad. then i slowly breath in and breath out. biler fikirkan balik. pesal ako tacin sangat ney?? aku bukan nyew nak jadik doctor surgeon. hahah! mase tuh rase vuduh gak pon ade. over reacting. hahah! ako xmo jadik surgeon, but still wanna take science course. tapi xsure nak amek ape. heee. ;]

p/s; nak tulis panjang agyk. but my mum suruh off cuz nak pegy umah unty. see u. mwahx!

Sunday, February 8, 2009

by time pass by..


salam. yeahh pagi tadik sy pegy skola. ade memcm test. sume sy failed. hahah! sy xrety spike, surf atas, and game. sy rety digging je. hahah! papepon best gak exercise. have fun pade hujung minggu. sambil2 have fun, terlupe plak pasal homework yg mcm gunong tuh. hahah. ecok da senin. tuituitui. papepon conclusion for this morning is 'i got the interest in volley balls, but i do not have the talent to be a player' hahah.best ta? reka sndri tuh! ;]


p/s;sebeno nyew de bnyk nk tulis. tp time is running out. so i i'll update it later oke! cheers!

Saturday, February 7, 2009

Layak ke?

Salam. Esok ade pemilihan wakil sekolah untok bola tampar pasukan lelaki untuk d hantar ke tournament bulan april neyh. Saya ingat nak turut ambil bahagian. Tetapi, layak ke? Ye r, sy ta penah pon jadi wakil skolah seblom ney. Xpenah jadik ahli aktif pun. Tetibe je taon ney rase mcm berminat sangat nak jadik wakil sekolah! Tapi sy xrety maen, xde skill, xtaw la ade bakat ke tak. Adakah ini semua hanye halayan sy semata2? Benarkah saye tak mampu untuk menjadi wakil sekolah? Hummm. Ney yg buat sy ragu2. Sy tak yakin sy boleh terpilih. Tahun ney budak2 under18 ade ramai giler. Kebanyakkan nyew budak form4. Dowg sume talented giler.

So? Sy boleh ke lawan dowg yg sebelom ney penah wakil sekolah? Keraguan, kemusykilan tetap ade. Hum. Tp seriously, tahun ney memang sy berminat sgt nak join bola tampar, nk merasai sendiri bagaimana menjadi wakil sekolah ke tournament bola tampar. Ammar(my classmate) penah cakap hari tu. “Faris, kaw nak join ragbi tak?” sy pon ckp, “giler kaw?! Badan kurus kering mcm ako ney nak masok ragbi, sat g tak pasal2 je kuar taik hijau”. Pastuh ammar kate “Takpe, ako buley ajar kaw. Xpon kalau kaw tak nk masok, atleast kaw masok r pape sport. Ney tahun last kat sini. Rugy r kalau tak masok pape.” Hum. Sy pon dgn bangge nyew, “ha! Hari ahad ney ade pemilihan bola tampar, ako nk join dowh!”. Hahahah.

--> Faris Fikri <-- ney perasan je dowh! Mcm layak je nak wakil sekolah. Wuihhh, ecok neyh, nak pegy ke tanak huh?? Layak ke ako? Tadik otw balek umah dr skola. Sepanjang jalan sy ckp sorg2, bincang ttg problem sy. Last2 sy buat result. Saye akan turun jugak ecok pkol 7.30 pagi. Walaupun sy tak pandai,xrety,xde pengalaman. Tapi atleast sy mencube. Sy xleh la menyerah kalah mcm tuh je rite? Even people don’t know who r u? padahal u dah skola kat c2 five years, u have to stand up! Ignore je pe makhluk2 tuh nak cakap. Sekurang2 nyew anda mencube, dan u do your best. Mane la tau u terpilih, syukur alhamdulilllah la. Kalau tak terpilih tuh, jgn la sedih. Sekurang2 nyew anda dah buat yg terbaek. Kalau dah tak terpilih tuh. Senyap je la. Kasi sokongan kat mmbr2 yg terpilih. Like hasreen said, ‘Life is too short to be sad. So be happy and smile. =]“

Then kan, on the way nak balek tadik gak, sy ade bikin kate2 semangat untuk diri saye sendiri. Hahah. ;

Yakinkan FARIS dengan semangat,

Hadapi lawan di mana saja,

Terus maju, berusaha,

Yakinkan FARIS boleh Berjaya!

FARIS FIKRI boleh wuuu!

Boleh wuuu!

GANBATTE KUDASAI!! ;]


p/s; rentak lagu berasal dari lagu KRS. ;]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails