Saturday, September 25, 2010

Open House!

*gambar hiasan*

Salam. Mari-mari jemput datang rumah Encik Rusli & Keluarga. Starting from Zohor onwards. ;]

No. 31, Jalan Melur 16,
Taman Melur,
68000 Ampang,
Selangor Darul Ehsan.

p/s; maaf lambat bagitahu. Anyway, sesiapa nak datang, jemput jemput la datang. Mak orang cakap, kalau makanan dah habis, boleh masak lagi. hehe. ;]

Friday, September 24, 2010

Faris Fikri?

Salam. Haha. Yeahhh percaya tak ni Faris Fikri yang sedang online? Percayalah. Tak tipu. Ini first time saya online dekat dalam kampus ni guna lappie sendiri. Broadband takde, so just guna WiFi UiTM N9. Waktu pejabat, tak boleh bukak facebook. haha. Anyway, WiFi ni mula mula nampak laju. Last-last jadi slow slow... Kejap kejap terkeluar, so kena la masukkan username dengan password lagi sekali. haih haihh..

Harini my hallmate tidur awal. Almaklumla, dari semalam tidur lewat, then bangun awal, study sebab exam malam tadi. Uhhh my eyes.. i felt too sleepy la. Tapi assignment CITU (Centre for Islamic Studies) tak habis lagi. Tersengut-sengut dah ni haa.. Bila dah ngantok, mula la meraban. huhu. Esok pagi Ila suruh submit dekat dia.Habisss la aku. SLEEPY

Saturday, September 18, 2010

Rainbow

Salam. Comel tak kek sarawak dekat atas ni? Mak Long Sarawak yang buat. hehe. Memang setiap tahun, mak long mesti pos or bawak balik kek sarawak. Ade pelbagai jenis kek sarawak, macam macam bentuk. comel + sedap + menarik! Leceh juga la nak buatkan sebab dia berlapis2 berwarna-warna. Nak buat satu satu tuh, memang ambil masa la. Mak Long memang buat kek sarawak pun. Dah nama anak bumi kenyalang kan. hehe. Tahun ni Mak Long's family tak balik Melaka, tapi, dorang akan balik bulan 12 nanti. ;]

Guys, harini hari sabtu. Pagi ni balik Melaka satu family sebab ada orang kampung kahwin, ayah nak pergi. Alang-alang balik kampung, hala balik KL hari ahad nanti, ayah hantar saya dengan kakak balik kolej. humhum. Malas ada. Tak sabar nak balik kolej pun ada. Duduk rumah tak pegang buku pun. Tutorial, assignment, notes tak buat buat. teruk betul kan. Padahal the following weeks nye ada test test test then FINAL. hah!

Kawan kawan sihat? Macam mana Raya? Dapat duit raya? Apa theme Raya tahun ni. Saya perasan ramai pakai purple. *wink2* hehe. By next week dah ramai start bekerja macam biasa, belajar macam biasa, yang exam UPSR, PMR, goodluck! Trial SPM pun, good luck! All the best! Buat sungguh2 so that dapat masuk Uni yang bagus bagus. ;]

Ahhh ayah dah turun dah.. My things almost fully packed. Harini tak dapat pergi dua event. Satu, tak dapat pergi open house rumah Amirrur dekat Cheras Baru. Dua, tak dapat pergi tengok show orchestra dekat KLCC pukul 3.30pm harini. hummmmmm! teringin sangat nak dengar.. tengok. bestnye! insyaAllah ada rezeki next time. amiin.

Eh di samping itu, meh nak tolong iklan kan satu Mini Konsert Maher Zain,

Iklan Jualan tiket dah keluar hari ni utk Showcase Maher Zain di Malaysia... apa tunggu lagi, cepat rebut. 1400 seats sahaja buat masa ini! Terhad tu!
Dibawakan khas untuk anda! Showcase Maher Zain, “Save The Soul”
Untuk dapatkan tiket, hubungi :

1) Raudhatus Sakinah, 03-4108 9669 (Pn Izahana / En Abdullah Omar)

2) In-Team Records, 03-6273 6393 / 017-668 1885 (En Fairus)

3) My Event Enterprise, 03-5511 0650 (En Roslan / En Naizi)

2 tarikh untuk showcase ini :
a) 14 Oktober 2010 (Khamis)
b) 15 Oktober 2010 (Jumaat)

Waktu : 8.00 malam

Tiket : RM 200, RM 150, RM 100 & RM 70

Sesiapa yang ingin menempah tiket, boleh private mesej saya di http://www.facebook.com/aljengkari?v=wall. Sila sertakan nama, no phone, harga tiket dan untuk berapa orang. (Sebelum jam 5 petang)

Kemudian, saya akan memaklumkan kepada pihak penganjur. TQ - akhi fairuz al-jengkari

Note : pihak admin bukan penganjur. kami hanya pemudah cara di sini. TQ (^__^)

Saturday, September 11, 2010

First Raya,

Salam. Hah actually nak post entry semalam which is 1st Raya kan. See see the above picture, gambar semalam. purple! Sepanjang malam tadi online je till 2am kot. tapi terlupa pulak nak post new entry dekat blog. haha. Humhum. HAH! pagi tadi around 11 something, kami pulang ke Kuantan. Took us 4 hours to get here. Harini tak keluar mana mana pun, duduk rumah saja. Esok baru start ziarah menziarah lagi. Akan ada gambar baru pula.. nantikan ;]


p/s; You know what? Semalam pergi solat raya, pandang sekeliling, pasti ada insan yang memakai baju warna purple. Then pergi ziarah-ziarah, ramai pulak sedara mara yang bertemakan purple. And most of my friends pun pakai purple untuk 1st Raya 2010. How about you? purple juga ke? hehe

Thursday, September 9, 2010

Happy Raya Aidilfitri

Salam. Esok dah Raya, mesti ramai dah balik Kampung. And for me and my family, we'll going back to Melaka this afternoon. Five of us. Daddy will arrive at KLIA on friday morning. Therefore, he will take a cab straight to his hometown, Durian Tunggal, Melaka. We miss our daddy! Can't wait to see him and kiss his hand and his cheeks. Hehe. Daddy always ask us to kiss his cheeks besides his hand whenever we want to go out or vice versa. Umm based o my observation, just my sister and me that kiss daddy's cheeks besides mum. Two of our brothers didn't really kiss daddy cheeks, they only kiss daddy hand. Of course, there are guys.. They don't really like those. Me? I'm a boy too.. It just i love my daddy and and i'm the youngest. And and.. because i'm a spoiled brat? hahaha

Anyway, I would like to take this opportunity to ask for your forgiveness to forgive me for what I've done wrong. I didn't mean to hurt someone and i don't mean what i mean that is mean. I want to thanks to all of you for being so patient with my attitude, my anger, my craps, my mutters, my laziness, my ridiculous ideas, my envy, and others. I'm sorry for being late for classes, meeting, date, promises. I'm sorry for being totally spoiled brat to most of you. Thanks for all your concern. Really appreciated it.

Furthermore, I would like to wish to all Muslims, Happy Aidil Fitri, Maaf zahir & batin. Faris Fikri muda lagi, baru 17 tahun lebih, so still layak untuk terima duit raya from those yang berkemampuan kan? hehe. Terpulang la dekat korang, seikhlas hati. ececece. My mum baca my blog sebab nak check my grammer, malunya.. Tapi takpe la, tebal kan muka. hehe. Nowadays, saye sangat suka mengcapap! Haha. I don't know why, but i love to. I want to wear something that would get people's attention. hehe. HEY YOU! MY NAME IS FARIS FIKRI, NICE TO MEET YOU. ;]

Not to forget, to all my campusmates, Happy Holiday! and remember, enjoy your Raya as fun as you can, because after our holiday, we need to gather all our attention to focus on our final which is less than a couple of month from now. Good Luck, do your best! Remember your goal for this semester is to get listed in the Dean's List.

And to those who are on their way going back to their village, hometown, PLEASE DRIVE CAREFULLY! REMEMBER YOUR LOVE ONES.
"Berlalulah sudah Ramadhan, sebulan berpuasa, tiba Syawal kita rayakan, dengan rasa gembira.. Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa, ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terhingga.."

I'll miss Ramadhan. For me, Ramadhan is the best month among others and to have to sit an exams during Ramadhan is the best because we can remember what we have learn better. Ouhh Ramadhan, till we meet again next year.. During this year Ramadhan, for the first time i went to Tarawih more than once. I love going for tarawih.. Feels so peaceful with all the Quranic verses.. Alhamdullilah. Staying in the campus help me improves some of my weakness.. humm..

SURPRISE!! (7.50am),
DING DONG! siapa pulak tu? Ehhhhh okayyyy................ Daddy's HOME.

p/s; Jemput-jemput lah datang raya rumah. Before datang, text la dulu. Takut takde dekat rumah. Tahun ni kelihatan seperti orang tak berapa endah soal Kad Raya.. Sekarang dunia dah semakin maju, ramai pengguna menggunakan khimat internet, pesanan ringkas, multimedia, untuk menwakilkan diri mereka bagi memohon ampun dan maaf bersempena Hari Raya Aidilfitri yang mulia ini. Moga kita semua dipanjangkan umur dan berada dalam keadaan yang sihat walafiat. Aminn ;]

Hello Bebi Black!

Salam. Hah nampak tak nampak tak? Benda baru yang baru je wujud in my life. And akan berada disamping saya until dah sampai expired date dia. haha. Saya bersyukur kehadrat illahi kerana kurniakan nikmat dekat saye. Eventhough lappie ini serba kekurangan and not recommended, its okay. Janji boleh function seperti notebook sudah memadai. And thanks to my mum sebab offered me this lappie. And i agree with it. Thanks mum! Ayah tak tahu lagi ni.. syhh! hehe


Baru je ambil dekat rumah my aunt tadi. Comel je. Dia ada satu warna je which is black. Therefore, i call it 'Bebi Black'. hehe. Umm asalnya ia Vista, i asked my aunt to change it to Win7. hehe. Eventhough saya tak familiar dengan win7. hehe. Emm.. what else aa? Haaa screen dia 12.1inch. Not too big not too small, average. hehe. (WC takde.. sedih sekejap. haha)Tadi my mum cakap;


Mum; Haaa nanti balik kampus tak boleh bawak laptop
FF; Why? i need it
Mum; Nanti kau lalai, nanti asyik duduk menghadap laptop je
FF; Mana ade.
Mum; Ahh kau, dekat rumah 24jam kau melekat depan computer, khayal.
FF; Itu sebab dekat kampus tak online, bila balik, payback time la.
Mum; Ah dulu sebelum masuk uitm pun kau macam tu je
FF; Itu sebab belum masuk, takde benda nak buat. Ni dah masuk, ada la benda nak buat..

(perbualan terhenti di situ. haha)


On the other hand, memang betul pun mak cakap, since balik, saya melekat je depan komputer. Haishhh teruk teruk. Faris Fikri sangat teruk. Tak sentuh assignment langsung. Final dah dekat dah. Astaghfirullahalazim..

BB ni kosong je kan? so saya rasa saya nak beli benda comel2 tampal. Make sure tak terlalu mess. Just make it more colourful. Nanti dah comel, i upload gambar dia yeh. hehe. HAH! Tadi tengok episode akhir Syurgamu Ramadhan. Uhhhh! Haritu sempat tengok once, episode 5. Then petang tadi duduk marathon dengan my sis until episode 13 dan tadi 14. wuhuuuu! Episode paling sedih adelah episode 6.. eh enam ke 7.. macam tu la. haha. Time tuh memang sedih gilaaaa! hingus bagai semua keluar. haha

Wednesday, September 8, 2010

Hangus.Sedap

Salam. Hah, harini tak pergi mana mana. Duduk rumah je, rancang nak bukak buku la, kononnye.. Pepagi buta (pukul 9pagi) dah terpacak depan desktop. hahaha. till 2pm. lari lari mandi. Turun balik, online lagi. Bosan la jugak.. sebab dah takde orang nak layan diriku ini. Then my sis panggil, dia ajak buat kuih. Tu pun sebab ayah yang SERU dia buat. haha. Tapi the problem is, takde telur. My sis suruh saye beli;

Sis; B, pergi beli telur.. Pastu beli topup akak sekali
FF; heh? taknak la. Kena keluar rumah. Malassss
Sis; Alaa kejap je. Pergi la pergi la
FF; kejap lagi pukul 4
Sis; Dah pukul 4 dah la..
FF; heh? eh phone saya.. ouh okay..
Sis; pergi la..
FF; umm kejap kejap, 15menet..

Last last saye tertido atas sofa tuh. hahahaha. pemalas! Pukul 5.30pm terjaga. Dengar my mum dengan my sis cite cite pasal cornflakes dekat dapur. Pastu pergi dapur, kakak dengan angkat badan hiris yang almost hancus tuh. haha. Dia ajak buat cornflakes madu. Tak guna telur. haha. Buat sikit je. Cukup untuk makan gitu gitu je. huhu. 1st masuk oven, suppose 10 minutes, 3 minit pertama;


FF; Mak, kenapa atas oven ni berasap gila gila?
Mak; eh wow! sampai begitu sekali?
FF; Akak.. meh sini tengok..
Sis; Woahhh kenapa berasap gila? Ehhh hangus la!
FF; heh? mana ade.. (tengok dekat2).. eh a'a la!
(and we all laughing. haha. hitam)

Okay.. so tukar tukar, buka api bawah je, masuk 2nd and 3rd dah okay dah. And tadaaa!


Thats all for today. Take care. Salam. ;]

Monday, September 6, 2010

Outing again

Salam. Yeahh harini berbuka dekat VIVO. What is Vivo? mula mula kami (wan, bell, faris) pun tak tahu ape itu Vivo. Aizad yang suggest buka dekat sana memandangkan Kenny penuh. Ouhh lupa nak bagitahu, antara ramai ramai yang rancang nak turun, akhirnya 4 orang sahaja yang tunjuk kan muka. Rancang pukul 9-10 am di hadapan LRT Putra Masjid Jamek, orang 1st sampai tidak lain tidak bukan, Wan Nur Adilah. hehe. pukul 9 pagi dah terpacak dekat situ! Then yang lain lain lambat sampai, paling lambat Faris Fikri, almost 1pm baru sampai. hahahaha.

Bangun pukul 10pagi tu pun Wan telephone tanya dekat mane. hehe sorry sorry! Kebetulan around 10.15 macam tu nizam text ajak teman dia shopping, and i invite him to join us. And he did. YEYY! Tempat mula mula kami serang tak lain dan tak bukan Jalan Tar. Wan, Bell paling banyak borong dekat situ, lebih dari satu banyak la kan. Nizam beli baju.. I bought belt. Which i didn't plan untuk beli dekat situ, sebab semalam dah aim nak beli dekat TS. Next we went to Sogo, Aizad palinggg banyak borong dekat situ. hahaha. So yang tengah sarat berborong setakat ni, Wan, Bel & Aizad.

*beli dekat Jalan TAR, comel kan? tapi i don't think i will wear this belt. hee

Then kami pergi ke TS by lrt star. Nizam balik rumah sebab malam dia keje, so he need some rest. Left 4 of us, pergi TS, saye berlari-lari (propa je) mendapatkan belt kesayangan! hehehe. yeyyyy berjaya! then tunggu amoi tuh oter sebab FF kan kepeng, pinggang nye kecik jee. hehe. Anyway, rasa best sangat sebab berjaya mendapatkan belt tuh! heppi heppi. hehe.

*ini dia belt comel tuh! hehe. And I'll wear this! ;]

Eh lupa nak bagitahu, i also bought MY FIRST SHAVER! hahaha. selama ni dok pinjam sorok sorok my big brother punye. TETT hehe. kali ni, i got my own shaver! yeyeahh! Tak tahu patut ambil yang mana, so i just ambil warna fav. hehe. shaver? yeahh shaver.. hehe ;]

*my 1st shaver. hee tak senonoh. so what? excited 1st time. ;]

See you all again later peeps! ;]

Sunday, September 5, 2010

Shopping!!

Salam. Yeah yeah I'm home. Pagi sabtu, around 10am sampai KTM Bandar Tasik Selatan. Sumpah ramai gilaaaaaa orang beratur nak beli tiket LRT Star. Malas nak beratur dengan sarat barat, call my mum minta tolong ambil. hehe. Gerak dari kampus pukul 7.30 pagi dengan Wan, Neko & Apiz. Wan dengan saya turun dekat KTM Seremban while Neko & Apiz turun dekat Terminal 1. ;]

Anyway, YEAHHH saya dah start cuti. Cuti Raya + Cuti Mid Semester. Cuti cuti jugak, tapi kan, lepas cuti, tinggal lagi 4 weeks untuk class then seminggu study week then FINAL EXAM. brrrrr scaryyy! Anyway, buka cuti juga la ada Test 2 and quizzes. haih haih.

Back to the topic, harini keluar ber-shopping dengan bestfriend tersayang, Hizzam Halim. hehe. Well macam biasa la, saya telat. Kali ni super duper telat. Hizzam tunggu saya almost an hour at the bus stop. So bagi meminta sorry, i treat him with foods. hehe. Sedap tak? Harini just sempat shopping seluar sehelai, baju polo tee sehelai, baju hitam plain sehelai. Ingat nak borong kemeja G2000 yang diimpikan tu sekali, unfortunately, the shirt runs out of my size which is 14 1/2 = XS. hehe. Kukecewa..

video

Tadi buka dekat RASA klcc makan nasi ayam + waffles.. yummy!

Apa-apa pun, tadi Wan call, Wan tanya nak tak join budak budak UiTM Kopilah shopping esok? Ramai jugak yang join, so rasa macam nak join sekali. hehe. Humm... esok buka dekat luar lagi ke huh? i don't know..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails