Monday, November 29, 2010

Happy Birthday!

Kecik betul gambar atas ni. GRRRR! I'm hoping it to be bigger so that you guys can see it clearer! Tapi dah kecik, korang click (CTRL+click) je la untuk tengok yang besoo punyer okay?

Anyway, see see ramai gila wish dekat Facebook. Thank you sooo much! Tak dapat nak detect who is the first sebab sekarang kan dah banyak laluan. Kalau dulu phone je. Sekarang ni facebook ada, blog ada, twitter ada, tumblr ada, email ada, apa lagi? haha. HAH and phone. Sangat ramai yang wish, and i want to say THANK YOU SO MUCHHH!!

Seronok dapat call kawan-kawan lama. Seronok tengok kawan-kawan yang jarang bertegur pun wish kan. Memandangkan i got FREE CALL, so takkan nak waste kan. So started from 12am tadi, start calling people. Siapa yang angkat, kami borak la. Yang tak angkat tuh, tak sampai hati la nak kacau korang tidur. Walaupun hasrat betulnya memang nak kacau korang tidur pun, tapi dah korang tak angkat sekali kan, terus hati ni tak sampai hati. heee

Harini.. rasa macam tak keluar memana. Duduk rumah sajaa. Malam tadi dah celebrate dengan family, sekali dengan b'day MakLong dengan Wen (datang KL). Makan pizza yg sgt banyak, tiramitsu cake, and banyak lagi. yummyumm!! Serious sangat buncit malam tadi, and alhamdulillah dah kempis pagi ni, YEYY!!

Last but not least, thank you thank you thank you! mwah mwah. ISHH tak puas hati jugak la. jadi dengan itu, ni amek yang di-crop2. haha. TQ. And ada lagi yang lambat wish. Sorry nanti aku hapdet okay. Take care


















Sunday, November 28, 2010

Turun takhta


Salam. HAH! Tadi ligat dok selidik belog Incik Eman. Unique Visitors(UV) dia mencecah 300++ sehari setelah beberapa bulan join dunia blog ni. Cool kan? Saya punya pun tak cecah tu lagi. Sadis betul. Mungkin sebab dia SANGAT rajin blogwalking. Good Good! Graph UV dia cantik je menaikk. cun gila! Jeles la jugak.

Oleh yang demikian, saya pegi la log in nuffnang, OH dah naik sikit la my earnings, TAPI, demdem. Turun takhta dari Gliterrati jadi Ordinary(non-exclusive). Kerana? sebab dia kata saya letak advertisement lain. Mane? Mane? okay fine. Tapi tu just nak promote je. Um takpe la. Saya biarkan Ads Nuffnang ni sorang2. Biar dia sunyi takde kawan. huh!

Saturday, November 27, 2010

Psssttt


Salam. You know what? Tadi saja je la pergi www.mudah.com.my check Lomo Aqua Underwater ni, JUMPA! Tapi kan.. nak tahu tak? Harga dia.. RM50-RM90. gila kan? Bersyukur sangat-sangat dapat yang ni. Alhamdulillah. Dah subuh! Bangun-bangun. Seronok dapat bangun kan orang. ;]

Please!


Oh my... siapa nak keluar esok?? Nak tak bawak aku pergi The *Click* Shop ??

18, Jalan SS2/55,47300, Petaling Jaya, Selangor.
(Opposite Poh Kong jewelry shop at SS2)

TUE-FRI 11am - 8pm / SAT 9am - 6pm
*We closed on SUN, MON & Public holiday.*We also closed at 2pm-3pm for lunch hour.

pleasepleaseplease...anyone? there's freebies for 1000+ visitors. Just walk-in then pergi dekat satu box ni, then tengok la korang dapat expired film ape. uwaaaaaaaaaa!!! ANYONE? anyway, expired film tu ape? haha ape la yang aku excited sangat.

SNSD (Girls' Generation)


Ni semua Hafiz Johar punya keja! Influence aku. Haha. Oh housemate ku. Rindu kau doeee!! Kau bukan nak online facebook kan. Biar je deactivated. Dulu, kau hari-hari, tiap tiap kali aku masuk bilik kau, kau mesti tengah layan SNSD ni. Giler coolio la beb!! Anyway, yeahh i agreed with him. Depaa sangat comel. Kan kan kan?


Hafiz ni kebetulan cousin Rehan, which is my kindergarden-mate. Ish3, kebetulan betul. Anyway, THANK YOU! sebab buat aku tertarik dekat SNSD ni. comel kan kan kan? hahahaha. grrrr

Oh

Baru tahu photoscape boleh buat macam ni. Haha gila ketinggalan! Comel la? Sangat suka buat Wana jealous. heeeee. And and and, my photoshop.. tinggal beberape hari je. Anyone? Ada key dia tak? haha. gila kedekut nak beli yang original.

Colour Up!

*nota; ini bukan my room. ini google search. my room much smaller & messy
Nak cat bilik! Nak nak nak nak! Haha. Bilik sangat mess. Tapi kalau dapat cat baru, OH sangat best! Dah bagitau mak, mak dah cakap dengan ayah, ayah suruh beli JOTUN! nyumnyum. Tadi google colour apa yang ada, and and and, FF tertarik dekat satu colour ni. sangat sangat sangat minat!! hahahaha.


there there!! comel kan kaler dia? dah cakap dengan mak. And mak cakap, esok kita pergi carik. HOOOYEAHHHH. *wink3*

Friday, November 26, 2010

Lomo Aqua


JENG JENG! hehe. Alhamdulillah. Berjaya membelinya. Tersenggih2 sendirian tika on the way nak ke destinasi tujuan. Mak cakap, kau nak beli apa? tersenggih2. Nak beli present untuk diri sendiri ke? EH! a'a kan. boleh jugak la. Present untuk my birthday, next monday! sweettt


Lepas beli, suruh mak amek dekat lrt. hujan lebat gila! then tunjuk dekat mak, mak kata "PINK?!". And i'm just like.. Maaa u tak broadminded la. haiyaa. Then dia terus tanya, nak pergi carik FILM dia tak? hehehe.


Tapi tu la. Penat pusing2. Tak jumpa langsung a film. So nampak nya, beli online jugak la kan. Dah tanya the*click* Shop, and they said, KODAK ULTRAMAX is available!! haha. And and they asked me to drop by their shop at SS2, baru bukak, and I might get their freebies! Ada sesiapa tahu tak dekat mana? nak bawak saya pegi sana tak? saya tak tahu benda tu dekat mana. umph

Sweet!


Salam. 19th November 2010. Tarikh keramat untuk depa berdua. Sangat comel kan? Baru tahu tadi. Reen kawan ku ni dah ber-bf! pfff reen dah maju. Good Good. Hope he will take care of you dear! And and make u happy berbunga2.


He does look nice isn't he? hehe. PANDAIII reen pilih. Hey Hadri, take care of Reen okay? If you ever hurt her, well, watch-out, bukan sekadar geng tasik, i bet geng MSU pun join serang sekali kan? *wink2* Anyway, congrats to both of them! ;]

Thursday, November 25, 2010

Just for Laugh

haha. Thanks to Qieqie. Guys, try this, and comment me what yours! tq. ;]

Enthusiastic!

Lomo Camera? I'm just too anxious and addicted
37 minutes ago · · · · Share

  • You and Nurul Aifa Azman like this.
    • Nurul Aifa Azman lomo.... ♥
      35 minutes ago ·
    • Syazwani Akmal shuuuut mannn
      baruu lepas bace blogg faris
      OMGGGGGG!!!!!!!!!!!!
      NAKK JUGAKK!!!!!!!!
      24 minutes ago · · 1 person
    • Faris Fikri hahah. gosh wani. help me!!
      i'm dem addicted!
      23 minutes ago · · 1 person
    • Syazwani Akmal OBVIOUSLYYY!!!!!!!GO GET A JOBBB FARISSSS!!!!!
      MANE NK DAPAT DUITT MCM NIII??!!!!
      HAHA
      BESTTTTNYEEEEEE!!!!!!
      so esokk memg cnfirm nk pgyy attack TS n beli dat camera laa???
      21 minutes ago · · 1 person
    • Faris Fikri
      hahaha. well, mana nak carik keje.
      haaa lupa esok kan nak pegi TS, nak beli THAT camera.
      dalam masa yang sama nak pergi carik kerja part-time la.
      haritu nampak banyak kertas tampal2 mintak part-timer.
      hehehehehehe.

      kalau esok orang bangun awal, org pergi attack itu TS! *wink2*
      16 minutes ago · · 1 person
    • Syazwani Akmal
      eeeeeeeeeeeeee,,,nak jugakkk!!!!!!!!!!
      *sume sebb fariss,,i was act da loosen up a bitt pasal lomo2 ni
      -sebb dah takde duit =='
      tp bile bace bloggg farisssssss,,,
      BERKOBAR KOBARRRR NAK BELIII LOMO JUGAKKK!!!!!!!!

      eishhh,,ni nmpak gaye memg tak tidoo teros la farisss,,,jap agy siap siap,,sebelom TS bukak lagi,,faris tggu depan main entrance dye taw :D
      n psstttt: amek gmbrr camera yg comel2 nantii!!!!!
      7 minutes ago ·
    • Faris Fikri
      hahaha. see see. this is more i like!
      i make someone become THAT enthusiastic as i am!
      seronok kan wani? semangat!

      eh eh, thanks for reminding! tak sedar pulak dah pukul 4 pagi.
      nak tido. eh before that nak baca my bedtime story, TWINKLE.

      gdnight wani! take care. HAVE A SWEET & NICE DREAM.

      Assalamualaikum ;]
      about a minute ago ·

35mm Film Scanner with LCD and SD slot


I can't believe this! Oh wawww!! Tak sangka benda ni wujud. Sangat kagum. Sangat impressive! Sangat terkejut. Rasa macam nak nages weh! Tak tahu kenapa terlalu addicted sangat. And saya takde duit. Jadi here, i want to share what i wanted, i know that i can't have it now, i'll have it later. If you guys interested, then go buy it! Oh i'll be that jealous with those who bought it. Dem.


Wondering where to buy this? Search it on google. I searched it out, and i just took a glance at www.lelong.com.my, on 2nd November, the price is RM366. The design is little bit different, but still, own the same function. Check it out!

LOMO camera


Remember the above photo that i took last saturday with my friend at Times Square. Well at first i thought i just a normal camera. I didn't aspect it to be one of the Lomo Camera. Well, i'm wrong! I just found out it is called, Lomo Aqua Underwater Waterproof, COOLIO!! I want to buy it tomorrow! I don't care! I want it so badly. And i wanted to survey at some Camera Shop nearby , i'm buying the film. wawwww!!


*Kodak Ultramax,
*Kodak Professional 400 TMAX Black and White Negative 135-36,
*Agfa CT Precisa 100 135-36


I really hope that the film suit the camera. Well, according to what i've just read, it use 35mm film. Banyak nya duit FF. Okay sebenarnya ni je duit yang tinggal. Lepas ni tak tahu nak korek tang mana duit. Actually dekat ebay.com ade je lagi murah giler!! Tapi payment dia guna PayPal. Obviously saya tak reti guna paypal and amat takut nak register Ebay. what the..! Anyone? FF sedang membazir duitnya yang dah sesak. HELP ME! gila addicted kan?

Lubitel 166b


Hasreenajua, REEN for short. She's holding Lubitel 166b. Dah lama dah dia send mms dekat saya. Lupa pulak nak post dekat blog. SANGAT jealous. And dia pun dah cakap, orang2 yang fanatic-lomo akan jealous jugak. Ehem2, lubitel 166b, dah lama, agak mahal jugak la. Tapi kawan dia, ehem ulang suara KAWAN DIA (kawan dia punyer okay, bukan dia punya) beli dekat ebay.com, biding, so dapat la around RM300++. Cool kan? Tadi check ebay, currently, harga dia dah turun. Around RM180++ excluding the postage charge. ;]

Haritu reen tanya, nak tak? nanti beli film dia dekat Ampang Park, then kita main la dengan camera ni. Memandangkan waktu tu kawan dia kasi borrow. But then, plan tak jadi sebab cuti semester, reen jadi BABYSITTER, jaga anak buah dia dekat Nilai. And now, she's currently started her new semester at MSU. She's taking Diploma in Pharmacy. Cool kan? Well i'm not really into it. Dia je yang tergila-gila kan pharmacy since dia kerja dekat Watson for about 8-9 months. Good for her!

*press ctrl and click at the picture for full view
As for the conclusion, saja nak tunjuk korang gambar ni, kasi korang sikit jealous, takde la aku sorang je yang jealous kan. hehe. Lubitel-lubitel. Nak beli camera yang seakan-akan lubitel, Blackbird. The price is around RM435.00 if u buy it at the*Click* Shop. So how aa? I didn't have the money, so i just stay put. HAVE A GOOD DAY!

Bedtime Story

*twinkle
Salam. Hah. Comel tak manga ni? Baru beli sabtu lepas. Comel kan? TWINKLE. haha. And cerita dia pun FUN. Harini hari yang ke-3, satu hari satu buku. Ada tiga siri, so harini last la kan. Esok nak pergi beli lagi la. Haritu penat pusing satu Kinokuniya, tak jumpa yang baru & menarik. Ni pun beli dekat kedai myNEWS.com. Masa mula-mula terjebak dengan Manga ni, Khaleda Khalid la yang bagi virus ni. THANK YOU! Masa mula2 suka baca yang satu buku habis je. And kartunis favorite is Motomi Kyousuke. Sekarang dah berjinak2 dengan yang bersiri.


Anyway, cerita tentang sorang siswi bernama Byul, dia ni ceria je memanjang. Hobi dia melukis, tapi lukisan dia agak la kelakar. haha. And and dia suka buat lawak bodo. Dia ada minat dekat sorang mamat ni, and budak ni muda dari dia sebab budak ni still belajar dekat High School. Byul ni rendah je orang nya, so ramai student high school panggil dia budak, tambahan dengan muka dia yang COMEL GILER tuh.

*1st

*2nd

*3rd

Macam mana cerita full dia? Beli la buku ni. Serious comel. And tak kering gusi. Seronok! Tak nyesal beli. Every night, right before tidur, mesti baca ni. Then baru tido. Esok nak keluar la, nak beli manga baru. Nak tambah koleksi lagi. Dan last sekali, nak thanks to Kim Da-hee, kartunis, and Gempak Starz. Get it for only RM6.50 di semenanjung M'sia and RM7.50 di Sabah/Sarawak. ENJOY!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails