Wednesday, September 8, 2010

Hangus.Sedap

Salam. Hah, harini tak pergi mana mana. Duduk rumah je, rancang nak bukak buku la, kononnye.. Pepagi buta (pukul 9pagi) dah terpacak depan desktop. hahaha. till 2pm. lari lari mandi. Turun balik, online lagi. Bosan la jugak.. sebab dah takde orang nak layan diriku ini. Then my sis panggil, dia ajak buat kuih. Tu pun sebab ayah yang SERU dia buat. haha. Tapi the problem is, takde telur. My sis suruh saye beli;

Sis; B, pergi beli telur.. Pastu beli topup akak sekali
FF; heh? taknak la. Kena keluar rumah. Malassss
Sis; Alaa kejap je. Pergi la pergi la
FF; kejap lagi pukul 4
Sis; Dah pukul 4 dah la..
FF; heh? eh phone saya.. ouh okay..
Sis; pergi la..
FF; umm kejap kejap, 15menet..

Last last saye tertido atas sofa tuh. hahahaha. pemalas! Pukul 5.30pm terjaga. Dengar my mum dengan my sis cite cite pasal cornflakes dekat dapur. Pastu pergi dapur, kakak dengan angkat badan hiris yang almost hancus tuh. haha. Dia ajak buat cornflakes madu. Tak guna telur. haha. Buat sikit je. Cukup untuk makan gitu gitu je. huhu. 1st masuk oven, suppose 10 minutes, 3 minit pertama;


FF; Mak, kenapa atas oven ni berasap gila gila?
Mak; eh wow! sampai begitu sekali?
FF; Akak.. meh sini tengok..
Sis; Woahhh kenapa berasap gila? Ehhh hangus la!
FF; heh? mana ade.. (tengok dekat2).. eh a'a la!
(and we all laughing. haha. hitam)

Okay.. so tukar tukar, buka api bawah je, masuk 2nd and 3rd dah okay dah. And tadaaa!


Thats all for today. Take care. Salam. ;]

7 comments:

Nadly said...

Ok la tuh. There's always first time :)

saye kerink said...

abg nadly,
salam. hey you! apa khabar? btw, yeahh.. tu la hangus. ngeng je

Nadly said...

Khabar baek jer. Sini besok baru tgk anak bulan. So it's either jumaat or sabtu raye. Isk3~

saye kerink said...

eh tak balik Malaysia ke?

Api said...

hahaha hangus ... but biskut cornflakes tuh my feveret :)

Nadly said...

Xdpt le nk balik. skng bukan musim cuti :( tunggu bulan 11 ni la.

saye kerink said...

Salam Api,
hahah. tuh la hangus. really? nak amek la makan yang hangus tuh. hehe kijam2

Salam Abg Nadly,
ouhh yeke. anyway, Selamat Menyambut Aidil Fitri di NZ. Maaf Zahir & Batin! ;]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails