Saturday, February 7, 2009

Layak ke?

Salam. Esok ade pemilihan wakil sekolah untok bola tampar pasukan lelaki untuk d hantar ke tournament bulan april neyh. Saya ingat nak turut ambil bahagian. Tetapi, layak ke? Ye r, sy ta penah pon jadi wakil skolah seblom ney. Xpenah jadik ahli aktif pun. Tetibe je taon ney rase mcm berminat sangat nak jadik wakil sekolah! Tapi sy xrety maen, xde skill, xtaw la ade bakat ke tak. Adakah ini semua hanye halayan sy semata2? Benarkah saye tak mampu untuk menjadi wakil sekolah? Hummm. Ney yg buat sy ragu2. Sy tak yakin sy boleh terpilih. Tahun ney budak2 under18 ade ramai giler. Kebanyakkan nyew budak form4. Dowg sume talented giler.

So? Sy boleh ke lawan dowg yg sebelom ney penah wakil sekolah? Keraguan, kemusykilan tetap ade. Hum. Tp seriously, tahun ney memang sy berminat sgt nak join bola tampar, nk merasai sendiri bagaimana menjadi wakil sekolah ke tournament bola tampar. Ammar(my classmate) penah cakap hari tu. “Faris, kaw nak join ragbi tak?” sy pon ckp, “giler kaw?! Badan kurus kering mcm ako ney nak masok ragbi, sat g tak pasal2 je kuar taik hijau”. Pastuh ammar kate “Takpe, ako buley ajar kaw. Xpon kalau kaw tak nk masok, atleast kaw masok r pape sport. Ney tahun last kat sini. Rugy r kalau tak masok pape.” Hum. Sy pon dgn bangge nyew, “ha! Hari ahad ney ade pemilihan bola tampar, ako nk join dowh!”. Hahahah.

--> Faris Fikri <-- ney perasan je dowh! Mcm layak je nak wakil sekolah. Wuihhh, ecok neyh, nak pegy ke tanak huh?? Layak ke ako? Tadik otw balek umah dr skola. Sepanjang jalan sy ckp sorg2, bincang ttg problem sy. Last2 sy buat result. Saye akan turun jugak ecok pkol 7.30 pagi. Walaupun sy tak pandai,xrety,xde pengalaman. Tapi atleast sy mencube. Sy xleh la menyerah kalah mcm tuh je rite? Even people don’t know who r u? padahal u dah skola kat c2 five years, u have to stand up! Ignore je pe makhluk2 tuh nak cakap. Sekurang2 nyew anda mencube, dan u do your best. Mane la tau u terpilih, syukur alhamdulilllah la. Kalau tak terpilih tuh, jgn la sedih. Sekurang2 nyew anda dah buat yg terbaek. Kalau dah tak terpilih tuh. Senyap je la. Kasi sokongan kat mmbr2 yg terpilih. Like hasreen said, ‘Life is too short to be sad. So be happy and smile. =]“

Then kan, on the way nak balek tadik gak, sy ade bikin kate2 semangat untuk diri saye sendiri. Hahah. ;

Yakinkan FARIS dengan semangat,

Hadapi lawan di mana saja,

Terus maju, berusaha,

Yakinkan FARIS boleh Berjaya!

FARIS FIKRI boleh wuuu!

Boleh wuuu!

GANBATTE KUDASAI!! ;]


p/s; rentak lagu berasal dari lagu KRS. ;]

4 comments:

Puteri Asha said...

ko ciplak budak krs punye kew...
x baik blh cetuskan kontroversi....
g jew la faris....

Anonymous said...

but most important..
enjoy during selection
-purple

Keev said...

woohoo..
good luck huhu..

saye kerink said...

hahah! ta terpilih punn.
heee~
papepon thanks!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails