Monday, April 19, 2010

Licence,

Salam. Nampak tak lesen tuh? That's mine! Lesen untuk belajar kereta. Haha actually dah lame dah ade lesen ney. Cuma tak berkesempatan nak bagitahu dekat blog. Mula-mula malas sangat lah nak ambil, but then my parents push me to take it. And now, rase happy la dapat ambil lesen kereta. Kereta only okayy, motor tak nak. Takut! Berisiko tinggi untuk kemalangan. seriously, saye memang takut naik motor, suka main selit selit. fiuhhh seram!

And and and next friday which is April 30th, saye akan duduki test JPJ kali ke-3. Yes kali ke-3 setelah failed jalanraya dua kali. hahaha. Nak buat macam mane, tak ada rezeki. First failed sebab mati enjin tiga kali, almaklum lah mase tuh baru 1st time bawak Viva. Second time failed sebab langgar kesalahan mandatory which is tak pandang kiri kanan semasa disimpang tiga. haha. Dahh time tuh jalan clear, jalan jeh la. huhu. Tak perasan pulak ade motor, sebaik saye tak langgar encik motor tuh. fiuhh. Harapan semoga test kali ke-3 itu nanti akan berjaya dan saye akan peroleh itu lesen P! amin. hehehe.

Okay tutup cerita pasal license, bukak cerita pasal Matrix pulak. Syukur Alhamdulillah saye dapat matrix.. huhu Heppi Heppi!! Dapat matrix Negeri Sembilan.. Gembira betul! Tapi saye tak nak masuk Matrix pun sebenarnya. Tapi dedulu memang nak sangat masuk matrix, but then since dapat tahu matrix tuh laku kat dalam Malaysia je, terus tak berminat. huhu. Sekarang nak tunggu UPU.. Cik Upu, biler nak keluarkan result?? Penat dah tunggu ney.. I nak sangat upu ney.. kalau dapat upu, saye tolak la matrix tuh.

Ape ape pun, nak ucapkan terima kasih sangat sangat dekat Kementerian Matrikulasi (eh wujud ke?) sebab offer saya masuk matriks. Thanks a lot yeahh! Tapi saye lil bit kesian la kat kawan kawan yang tak dapat, dorang nak sangat masuk. Hope dorang dapat la masuk Program Dua Tahun tuh. amin. And and nak tahu tak? ramai gileh kawan saye dapat matriks N9. hahaha. ade pros&cons. Advantage nye dorang boleh tolong saya nanti. Disadvantage nye, kurang la dapat kawan baru sebab asyik berkepit dengan kawan lama jehh. huhu.

Ramai je yang tak confirm lagi nak masuk matriks ke tak. huhu. Yang pasti, Aqid, Bob, Deda, Awatif, Syah, Hazmi & Aisha Zain, jumpa korang di Matriks N9. And to sis Becky, yeyyy i got N9!! boleh la you visit I nanti. huhu. And and, saye ingat bulan ney bulan last la kerja, huuu tak sempat kumpul duit full nak beli Diana F+. Next month mane agaknye Uni mane la saye dapat. Huu redha.. Last but not least, Take care. See you guys next time. Assalamualaikum/Salam Sejahtera. ;]

Current songs: We are the World for Haiti, Flying without wings, 21 Guns feat American Idiot Musical Cast & Fireflies.

4 comments:

Sofi said...

ape2 pon gud luck yer

(better next time hide ur ID number kat lesen tu.. skang ni org dah gune number IC utk mcm2 perkara, better be carefull ur self)

wink wink

saye kerink said...

Salam bro Sofi,
thanks! ouhh really? haha. okay okay. akan di-blurkan no.IC tuh. huhu. Terima Kasih sekali lagi! ;]

Qusyairi Hashim said...

apa problemnya kalau matrik laku dalam malaysia je?

rasanya, asasi pon sama gak. laku dalam malaysia je. most of the uni that's offered by upu, valid dlm msia je. cam x de beza je.

saye kerink said...

Bro Q; ehh tak la. kalau PASUM kan, kalau dorang dpt pointer 3.5 and above. boleh je dpt scholar and flyy.. macam ade kakak tuh, die dpt 3.5, die dpt scholar akademik al-quran, insyaAllah bulan 9 ney die fly Egypt amek dentistry..

ade bezee okayyy!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails