Saturday, April 24, 2010

Takut

Salam. Huaaa bila la nak sambung belajar nie? Rasa excited, rasa takut.. Semua rasa ada. hahaha. Hari-hari jenguk letter box, hari-hari tak ada surat untuk saya. Kalau ipts tuh ada la. Malas nak layan. Ada ke SEGi hantar surat tawarkan Nursing?! bukak, baca, terus buang. hahaha. IPTA IPTA IPTA.. Lambat nya nak tunggu Cik Upu tuhh.. terbakar bontot tunggu. Sehari macam seminggu.. Apa lah yang saya dapat nanti..

Hah! Tadi kan tadi kan mak panggil, "Faris! Farissss!".. Yeahh ada apa? "Ada surat untuk kau". Wahahahaha mana mana mana?? Aaaaaa!! Surat Matriks dah sampai. *jump.jump.jump* (lompat sambil jerit jerit. agak gila la jugak. kakak&mak tengok tercengang. haha). Feeling dapat surat matriks tuh macam dapat Scholarship. haha. Heppi tak terhingga, walaupun sebenarnya tak nak pergi pun itu matriks. huhu. Adrenaline naik tahap paling tinggi sebab first time dapat surat dari Kementerian Pelajaran. Haha okay okay takde la 1st time, dulu ada jugak sekali, itu pun surat Sekolah Teknik, masa dapat surat teknik takde la rasa heppi se-heppi Surat Matriks. huhu. Bila la nak dapat surat dari IPTA pulak.. huu kalau dapat surat sambung belajar overseas lagi best! (dreaming jap..)

Okay kawan kawan, ini Diana F+ jugak. Tapi.. kalau tak silap ini lagi mahal dari Diana F+ yang saya nak. Sebabnya, yang ini punya collectable.. Tuhh kan ada tulis Diana F+ CMYK.. harga dia around RM430-RM470 la.. tak ingat. heee.

Haa ini la sebahagian daripada Diana F+ yang collectible punya.. For more info CLICK HERE!!. Comel la jugak benda benda ney. Siapa yang minat, suka la. Siapa yang tak minat, akan kata "Eii rugi la. Dah la guna film. Better beli dslr.." blablabla. lebih kurang macam tu la. hehe.

Ini pulak Fisheye2... huh comel kan? bulat bulat je. montel. chubby. cute.

Ini waktu kakak Cha kahwin.. ;]

Tengok kawan-kawan nak pergi Overseas sambung belajar rasa jealous. huuu.. Bila la turn saye pulak? Takpe Faris, usaha usaha usaha!! Sekarang ney, saye tengah gather info Uni/College mana yang memberikan saya chances untuk sambung degree overseas. huhu.. Nak jugak belajar degree overseas!! haha. Itu dream saya.. Yang pastinya, bukan guna duit sendiri la, sebab keluaga saya sederhana jaa.. nak pergi overseas kena la dapatkan scholar..!! Tapi scholar selalunya nak hantar untuk course-course yang critical je. huu. Apa course? Kena belajar betul betul.. moga-moga ada lah peluang untuk saye nanti. Amin. heeee.. ;] (emosional kejap.)

14 comments:

WEEN said...

cntekkk nyee cmera tuu FARIS ! hahahaha . comel gilee ! huhuhu
good luck lahh yee for matrik ! study betul betul tauu !

peace !
xoxo
W

saye kerink said...

adeq zureen,
haha. cantik+comel kan? hehe.
matriks.. huu kalau boleh tak nak la masuk matriks. haha. yeah yeah study kene betulbetul punyerrr! thanks yeahh. ;]

MGMSabri said...

Salam Faris,
cube tgk cermin,dh sembam mata tu.
tdor lewat ker?
ke x leh tdor.
Apa pun gud luck iye for matriks n UPU.
hope 1day dpt gak gi study overseas.
also my dreams but lupakan dulu buat sementara.

Qid said...

hahahaha.
fisheye comel !
weh2,lek la.
mne tawyu ade rzki kite bole smbong degree overseas.
kan?
wuteva it is, dont give up and fighting2 ! :D

Sofi said...

faris: gud luck yer

Afzainizam said...

Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

saye kerink said...

to abg.sabri,
ouhh dah memang hari2 tengok cermin pon. mane tak nye, kalau tak cukup tidur, terlebih tidur la tuh. hahaha. Terima kasih. InsyaAllah. Jumpa di sana!! (mane mane je janji overseas. tapi taknak indonesia dgn russia. huhu)

to aqid,
yeahh fisheye yang bulatt tuhh.
yeahh insyaAllah akan ade rezeki. and and mane tau rezeki aku same tempat dgn kau kat oversea nanti. hahah! matriks dah same dah. yeahh aja2 fighting! ;]

to bro.sofi,
terima kasih cikgu! ;]

to afzainizam,
wslm. wahahaha berpantun-pantun. terima kasih la yee..
btw, tak perlu lah bace old entry. tak menarik pun.
wowwww! menarik ke? peliknye.
salam perkenalan jugaa(hulur tangan). ;]

Aini said...

gud luck farsi. belajar elok2 =)

saye kerink said...

to sis aini,
1st of all, it's faris. haha (saje pertikaikan.) takpe sy faham itu typing error. ;]

2nd, terima kasih. insyaAllah! Yey GoGo Faris Fikri! ..aja2 fighting(aqid yg ajar.)

~ Ann ~ said...

wah wah wah.. congrates!

amik coz cam engineering n chemical mcm banyak chance.. hahaha.. dengar dr kwn ler. ann budak akaun, tak reti la sains.. haha

Afzainizam said...

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

ape pun kami sedang baca older entry pos korang ni… thanks kongsi cerita..thanks sebab aku menerima respond yang baik dari blog korang ni…

eeemmm hobi ko kumpul kemera ke cantik lah.... Apa pun gud luck iye for matriks n UPU

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

saye kerink said...

to ann,
thanks.. engineering? uh um uohh.. kurang sikit la engineering2 ney. huhu. tapi kalau dah ditakdirkan sy amek engineering, just go for it jeh la. papepon thanks for the info yeahh. tc. ;]

to afzai,
huh? bace older post? perlu ke?
tak perluu lahh.. take long time lah. haha. actually bukan kumpul camera, itu just gambar2 camera idaman. haha. not mine. itu kedai punya. saya tak punya ape2 camera pun. akan peroleh suatu hari nanti. huhu. btw thanks for the wish! ;]

Afzainizam said...

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

thanks respon baik blog ko aku gembira kerana ko aku dapat menambah kenalan dari jauh...

bro ko minat ye kat kemera.... yup comel giler ngan kemera tu... gua suka kalau ko ade keazaman untuk belajar dan terus belajar cam nilah semagat anak muda belia. timba ilmu walau jauh ....

Afzainizam said...

~~Selamat hari ibu~~

..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..
Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails