Thursday, May 13, 2010

Hitam & Putih

credit to reeyn.
Salam. Hahh tahun ni memang saya malas kut nak update blog. Tak percaya? cuba tengok dekat archive tuh.. sampai February pun hilang. Okay, ini entry pertama untuk bulan May 2010 ni. First of all, kenapa saya letak title 'Hitam & Putih', sebab saya ada kisah hitam dan putih yang nak diberi tahu, hitam= sedih.. putih= happy..haha


Kita mulakan dengan HITAM dahulu, seperti yang korang semua tahu, 10.Mei.2010 haritu, merupakan hari pendaftaran matriks kan? Jadi ramai la kawan kawan yang pergi daftar kecuali saya dan beberapa kawan lain yang satu kepala(decided taknak pergi matrik). Kenape? ehem2.. Yeahh masa hari pendaftaran, ramai la kawan kawan text cakap diorang dah sampai, nanti ada masa jumpa lagi and etc lahh.. sampai coklat mencurah-curah ke ladang gandum!! yeah yeah setiap kisah ada pertemuan&perpisahan.. huu sedihnya berpisah dengan diorang.. hitam hitam, lagi? itu je kut.

PUTIH, (1.) nak tahu tak nak tahu tak? cerita ni dah basi, tapi saya tak bagitahu semua orang lagi.. Syukur Alhamdulillah, YEYYYY!! Saya dah lepas test JPJ setelah 2kali kecundang. hehe. So sekarang tengah tunggu lesen P siap.. selepas itu.. voooommm vooommm!! (2.) Kenapa saya tak pergi matrik? sebab.. saya dapat IPTA! yeyy(syukur alhamdulillah).. seronoknya. Okay okay honestly mula mula tak heppi sangat. haha.. Tak se-heppi dapat matriks.. Lama-lama, jadi heppi bila saya mula jatuh cinta pada si UiTM.. betul orang kata, tak kenal maka tak cinta..

UiTM? yeahh UiTM.. tapi bukan satu Kampus dengan Cik Hanis Zalikha yee. Haha. Saya dapat Kampus baru.. YEY LAGI!! Baru sahaja di-launch on 25th March 2010.. UiTM Kampus Kuala Pilah, Negeri Sembilan.. Course apa? AS120.. apa itu? search google sendiri. hahaha. Saja je nak suruh korang merajinkan diri yang sedikit malas tu. ;p



look carefully, ada gambar saya dengan reen. hehe. pergi la Kieyls KLCC. ;]
(itu nikon D3000 reeyn. pinjam. hee)
uppps! ter-sensored pulak.. 18sx.haha

Terima kasih kepada Cik Facebook, kerana telah mempertemukan saya dengan kawan-kawan seangkatan(batch ke-3 UiTM Pilah) yang lain yang bermula dengan Fan Page MPP UiTM N9..Dari situ, saya kenal ramai kawan baru..Zaim, Udin, Zamir, Mia, Mun, Mira (kenapa girls semua huruf M?haha) and Dila. YEYYY!! Belum masuk Uni tapi dah kenal kenal.. And yeahh dah kenal lah beberapa senior. Cth : Bro Afiq, Bro Leman, Bro Farid, Sis Miza.. Hope diorang tak terkejut la jumpa saya nanti. heee. ;]

kakak ni kan, dia kan, akan fly ke Al-Azhar this September, she's taking dentistry, Doakan kejayaan kakak ni. Amin. ;]
imsym nisa --> kmp.

ini nama nya reeyn.
Emm.. apa lagi good news aa? Humm Humm.. haaa, last saturday, rumah Reen buat kenduri doa selamat, so kitaorang ambil peluang yang ada untuk gather ramai ramai before dorang pergi matriks.. uwuwuwuwuu..



minom minom minom borak borak sampaii pukul 12am. ish3.

~~kelmarin dah buat x-ray, next week baru test urine bla3. semalam dah bayar yuran uitm + bukak bimb. harini, fotostet fotostet je kot. gambar?

11 comments:

Uncle said...

Bagus la bro. Ko sentiasa menceriakan idup ko. Ni la yang kita mau. Rasanya motto kat blog ni kene ubah kot. Being kerink sometimes make me happy. Hahaha.

Sofi said...

well congrats and gud luck

hizzam said...

yeah ! sokong ngan uncle 2 ! tukar laa tajokk.. hee
btw , kalo adew mase2 free nanti , selalu2 laa updates blog..
lepas ni kite sudah jarang ketemu.. sms2 sahaje.. heee

jannahhhhh* said...

ahaha, gudluck 4 ur upcoming journey, da jd wrga uitm t halo2 la ngan akk. hii:)

saye kerink said...

to Bro Faris Farhan,
haha yeke? kelihatan seperti menceriakan ke? terima kasih. Ouhh yeahh? sure? haha. okay okay thanks bro! will change it.. ;]

to Bro Sofi,
terima kasih terima kasih. senang senang datang la jenguk sy kat Pilah. huhu. ;]

to Hizzam,
haha kau sokong bro faris? ouhh okay dah dua org suruh tuka.. terima kasih la yee.. yeah yeah will do.. huuu nanti mesti rindu kau! byebye, pegy la kau kat IIUM tuh. ;]

to Sis Janna,
thanks sis. insyaAllah, nanti i hallo2 la you yeahh.. ececece ;]

shahida.zahar said...

aa. good for u. Good luck! n selamat menjadi student balik. hahahaha. exam-exam-exam ~

asyfiqaz said...

see u next month!
*adoyy..next month da msuk sem 3 ke?? ak br stat cuti arinie kot!*

saye kerink said...

to sis shahida zahar,
hehe. tq tq. wahaha mcm tak ready lagi je.. my mind still di dunia fantasi. macam mane nak kembali kan mood study huh? ;]

to bro afiq,
yeah yeah see u next month.. ehh bukan time ktorg daftar tuh korg still cuti ke?? so see u on july la kan?? wahh really? dah sem 3 dah? so fast.. eh eh, mcm mane kau boleh start harini? budak2 lain start haritu.. buat kerja overtime ke? hehe.

Afzainizam said...

Keluk kemudi tidak dilupa,
Baru seimbang pelayaran kita;
Para Guru amat berjasa,
Bakti Guru disanjung mulia.
~~~@@@~~~
Selamat Menyambut Hari Guru
”Guru itu bukan lagi lilin yang menyuluh sedang diri sendiri dibiar terbunuh”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhh ade gambo sensore 18 taun kebawah tak boleh tengok ye

zida said...

pehhh best gila ko buat entry mcm ni. ko mengingatkan aku kat kengkwn aku. hahah neway, aku dpt asasi engine & sc komp. nape? hahaha

ps.weh, ko takde twitter ke??

saye kerink said...

to zida,
heh best? pelik la kau ney. aku tak rase best pun entry ney. by the way, i'm glad sbb dapat mengingatkan kau kat kengkwn kau. huhu. ouh really? wahhh.. jadi engineer la kau. huhu.

p/s; ade ade. tapi aku jarang jeh bukak twitter tuh.
---> http://www.twitter.com/kerink_keronk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails