Sunday, May 23, 2010

Polaroid Camera

Siapa tahu pasal polaroid camera? Dekat mana jual camera ni? Berapa harga dia? Macam nak camera ni la. Comel. Senang. Tangkap gambar terus keluar.. Instant. then dia ade border. hehe comel. dah check dekat mudah, tak jumpa la.. Siapa tahu, bagi tahu ehh..

Ini Nikon PREVIEW Polaroid Camera. antique kan? lepas tuh dia kata Nikon ni, SLR. ouhh best nya kalau own one. seronok seronok. hehe. already searched Nikon ni punya harga, tak jumpa pulak. and and tak tahu ini model apa, dia just tulis Nikon Preview Polaroid Camera. Siapa tahu? Angkat tangan! hehe
yang ni pun not bad, comel la jugak. dia kata yang ni baru keluar.. comel kan comel kan? ish3.. mula-mula dulu nak DSLR tak kesampaian sebab duit tak sampai beribu-ribu lagi. Then nak Lomo Camera, Diana F+, hampir dapat beli, tapi disebabkan berhenti kerja awal, so tak sempat nak beli.. apa kes? And sekarang macam nak polaroid camera ja.. Senang, ambil gambar, terus tercuci. Tapi.. duit takde lagi pun.. dream dream je. Seeking info about polaroid camera ni dulu. huhu. ;]

p/s; siapa berminat? sepsep! hahaha

13 comments:

MGMSabri said...

usaha memilikinya iyer..
x tau nk comment apa...
Take care Faris...

Qid said...

aku aku !
hehe
nak jugak !

jannahhhhh* said...

sepsepppp! akk ske;)

Sofi said...

x penah tengok pon org gune kamera ni kat msia huhuhu

saye kerink said...

to Bro Sabri,
haha. take care too. ;]

to Qid,
haha! kau dari dulu sama dengan aku. sepsep!

to Sis Janna,
haha. sepsep! kak janna pun suka yeah? yeyyy..

to Bro Sofi,
ta penah? ada orang guna.. cuma jarang la. susah nak nampak orang guna camera ney.. huhu. Tapi yang pasti, ADA orang guna. hehe. ;]

W N Adilah ooh*) said...

Time aku std.6 kawan aku pakai..Aku pun bawak juga..ATOK AKU PUNYA :) heee.Skrg dah vintage gila benda alah tuh

saye kerink said...

to Wan,
really? OMG! i want one!! aku nak yang latest edittion punye tuh. huhu. isn't it cute? ;]

shida-kun said...

ada jual la. klu kt johor ad jual dkt action city :)

-u-n-s-p-0-k-e-n- said...

my friend bought this kinda stuff
he found it somewhere in UK (can't remmber)
but then, he said the ink used for this camera is wayyy very expensive~!!! n kinda hard to find nowadays.
anyway, best of luck finding one~! =)

k h a y said...

sangat2 nk beli polaroid tu kat Korea............ T__T.

saye kerink said...

to Shida-kun,
yeahh? bape harga dia huh?? huhu

to sis kupu2,
yeah really? ouhh.. this camera use an ink yeah? now i know.. hahaha.. umm but i still want this camera.. huhu. okayyy thank you! ;]

to Sis Khay,
really?? kat korea murah tak? mahal ke? ohhh comel kan.. humhum!

-u-n-s-p-0-k-e-n- said...

sorry. i might hv given u d wrong info! huhu.... m not sure whether this type one or another. aigo0o... sorry =.="

nik khairul ahda said...

hey.i wanna sell camera polaroid yg first mcm dalam pic fikri...add my fb or col me at 0139699659

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails