Saturday, July 24, 2010

Setelah Sebulan,

Salam. Hai hai hai! Faris Fikri kembali ke Ampang, Selangor, selepas 2minggu tak balik. haha. Selang seminggu baru balik. Okay, total saye duduk kampus dah sebulan. hahaha. Perasan tak? dah sebulan.. tuh gambar atas tuh merupakan Admin Building + Faculty dari pandangan Kolej Sri Pilah 1. Kolej kami atas bukit sikit. So hari hari ulang alik bukit tu.. agak tiring la sebab kena daki bukit tuh. hahah

I'm with Izzuddin & Ila, classmate.

Wani, Arul.. yang tak nampak tuh Syaza. hahahaha

yang kecik dekat belakang tuh la Syaza. ;]

By the way, setelah sebulan berada di uitm kuala pilah, macam macam belajar benda baru. banyak benda telah di ceritakan oleh FBians especially Cik Anis Asila kita & Cik Dila yang rajin betul meng-update blog while dekat kampus. Blogger tegar. haha. Well.. minggu ni merupakan minggu fotografi kelas by kelas. Tapi semua urusan fotografi kita kena buat sendiri. Dah tak macam sekolah dulu, dorang yang aturkan harini kelas ni pukul 8 bla3. Sekarang semua depend on us. huhhh..

Ada la beberapa gambar yang dorang ni amek, yang formal, guys kena pakai blazer (saye panggil ia coat. so when dorang cakap blazer, saye yang terpinga2 apekah itu blazer? haha). Jenjen..

Lolololo ku, Cik Bendahari, Fie (FBians)

With our MATHS lecturer, Sir Zaihan

Guys in DS1E2, sorang takde sebab dia yang ambil gambar, Arul. haha

Girls in the DS1E2, six missing..

Then biaselah, bila dah masuk Uni Life ni, baru la minda kita terfikir soal 'eh laju nya duit ku mengalir..' hahah. Oleh itu, perlu berjimat. Saye belajar cara nak berjimat dari kengkawan lain. Pagi makan roti/biscuit, tengahari makan nasi, malam makan biscuit/roti je. Memang agak ekk kan. Tapi nak buat macam nak, PERLU berjimat. Lebih lebih lagi baru masuk ni, mula la kena beli itu beli ini. Bayar itu bayar ini. Macam macam. Sometimes tu tak dapat kawal nafsu makan, boros. Bila dah boros baru la nyesal tak sudah sebab duit tak cukup nak bayar/beli itu ini. Ish3. Teruk betul Faris Fikri ni. hehe.

Soal buku, Lecturer suggest beli buku itu ini untuk rujukan.. but then, mahal kot buku dia. pastuh tebal tebal. Saye tak beli la.. but then bila tengak my friend punya buku tuh, "aishh buku tebal tebal ni, mahal, kulit dia lembik je, baca ke?". Sebab nya kan, buku tuh dah la mengarang panjang lebar.. ntah baca ke tidak wallahualam. Tapi kalau dah beli tapi tak belek, tak guna jugak kan? By the way, itu buku yang lecturer suggest, untuk kita buat reference. Tapi kalau kita jumpa buku yang kita lagi mudah faham & ia okay, why don't we just buy that book rather than buy buku yang u tak faham kan? humhum.

Buku Biology, RM100. Buku Physics, RM68. Buku Chemistry, RM67. Agama, RM15. Math berbaloi la beli sebab tutorial semua dalam tu kan.. humm tuh la banyak guna duit kan? Ape aje la. By the way, semalam saya balik lewat, tunggu teksi pukul 6, dia tunda 6.30pm. Dah 6.30, dia sampai, ktorang dah angkat barang, dia lalu sengih2 tanpa berhenti sambil mengendong orang lain dalam teksi tu.. Apekah? Then jumpa teksi yang kebetulan ada dalam kampus. Disebabkan dah pukul 7pm, so just take a cab pergi straight to KTM Seremban which SUPPOSE to cost us RM50 rather than RM60. Ape aje la, naik je sebab dah lewat. So 60 divide 3 people, RM20 sorang. okay la tu, perjalanan pun jauh kan.

Hah! before i forget, minggu ni jugak merupakan minggu buat student card untuk budak2 Dip.Science. So thanks to Kad Kertas untuk jasa baiknya selama ni & HELLO to Yellow Card. haha. Nak tahu tak? waktu ambil gambar tuh kan, dia guna camera cikai je (evil2).. Betul.. Camera Digital yang cikai je. Then, posisi ambil gambar tak kena, so most of us gambar ktorg gelap sebelah. hahah.

Kad Matrik/Kertas Sementara. ;]

Student Card! boleh la.. haha

Ape lagi nak cerita? um um.. Haa saye ucapkan takziah to Zaim & Family sebab atoq Zaim meninggal last week.. And and saye simpati dekat my coursemate yang jatuh tergelincir jumaat lepas which is semalam. Next time jangan main glonsor2 sesuka hati u je okay? bahaya. Biar lambat asal selamat. Get Well Soon Buddy!

TADAAA!! Wan terjumpa kembarnya disini. WAN vs ILA

Last but not least, next week, 31st, tak dapat join Tasikians yang lain pergi Karnival Tasik 2010 sebab ada modul. uwuwuwuwuwu.. esok kena balik kampus dah. malasmalas. tetttt

p/s; Balik KL je kena gigit dek nyamuk. Duduk Pilah takde nyamuk pun. Tapi banyak bugs. hahah. And and baru perasan kewujudan LIPAS di Pilah. hateyoucockroach! grrrr

UPDATE 25th July 2010:
uwaaaa nak nages. cuak kot tutorial bio&maths tak siap lagi. Lima surah agama tak hafal serta terjemahan & tafsir dia lagi. report chem&phy tak buat lagi. Apekah? padan muka padan muka. procrastinate tutorial bio&math lagi. pukul 2 kena balik dah. tetttt

6 comments:

Nur Areefah said...

tak siapkerja tu standard la kan~
photostate2!XD

btw mmg betul ke gambar tu gelap sebelah?mmg nampak laa..huhu

saye kerink said...

eh cepatnye ade org comment. hepihepi. hahaha. Kak Areefah, mane boleh potostet.. dodowl. by the way, betol gambar tuh gelap sebelah. sebab kan sebelah kiri tingkap besar, sebelah kanan dinding. tingkap tuh cahaya masuk.. so terang sebelah je la. hahaha. ;]

Sofi said...

hohohoh kacak bergaya in uniforms ;)

joven said...

beautiful blog..pls visit mine and be a follower.. thanks and God bless..

http://forlots.blogspot.com/

Mohamad Noor Haji Badar Sher said...

Gambaq dengan lecturer physics tak ambik boh sini ka?
Apa pasai beli buku physics yg murah. RM68 tu murah, tu buku cutnell, beli la buku Knight haha mahai sikit. Lg mahai buku lg bagus buku tu, klu buku dah betoi betoi mahai tahap kebagusan buku tu pun sgt tinggi sampai tk study pun boleh dpt A hahahahaha

syudzahari said...

terhaunyerko ltk pic aku.. tp asal ltk cik bendahari? xmarket lgsg..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails