Monday, June 6, 2011

I love the language !

As Salam. Omaigodd,, kmek really into it. Mek suka bhasa sarawak tok. Kmek suka dengar orang sarawak klaka bahasa mekaa. Nyaman jak. Sik penah lagi kmek bosan dengan bahasa sarawak. Kmek join group Lomohunter di Facebook gik, semata-mata kerna maok baca apa yg ditulis mekaa. Seronok bahh. Mek sik dapat join outing meka sebab jauhh, mek di-semenanjung.

Kelak kmek maok khatam sarawak mother tongue language gik. Bila agaknya yaa.. It's fun. Really! Ahhh kmek sik balit UiTM gik. Afternoon tok baru mok balit. Mek ikut jaa driver-nya. Kawan-kawan polah apa kinetok? Sekda apa2 plan ka? Especially student sekolah. School holidays gik.

Bila gik yaa mek dapat pergi Sarawak. Lamak dah sik pergi. Mek harap mek dapat pergi Kak Helen brother's wedding gik. Di Miri. Uwaaaa ! Apa khabar yaa orang-orang sarawak? ececeyy kau ingat kau siapa. haha. Mun mek ada wrong word ka, padah kmk yaa. Mek sik berapa pandai klaka sarawak gik. Sedang belajar.. hehehe.

Kmek ada kawan, namanya Anis, diam bintulu. Mek suka dengar dia klaka sarawak dengan kmek. Then kelak kmek balas bahasa biasa jak. Sik tahu bah klaka sarawak LIVE. Sik biasa gik. Coming soon!! hehe. Take care yeah ;]


3 comments:

Reen Rhmn said...

Hahahaha sumpah aku tak paham :| tapi aku pun ada kawan Sarawak. Course mate aku nama Yaya. Nty aku kenalkan dengan kau eh eh. Hahaha. Btw, good luck blaja Sarawakian :)

yaya yayot said...

Ahaa. Cooooooool. Aku paham sikit je. Tapi kalau suruh ulang, mang aku tak ingat, ahaa.

MGMSabri said...

kamek fhm sikit2 ja...haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails