Saturday, March 13, 2010

Result?

Salam. Okay.. Umm saya tahu semua tertanya-tanya apa saya dapat right? Well.. biase biase aje. Lepas la nak masuk Uni(amin). Tapi tak lepas la nak pergi overseas guna result spm. hahahaha. Uhh rindu nya, dapat jumpa kawan kawan.. Congrats to those who got good result! Go chase your dream!! hehe. And kepada yang kurang berjaya macam saye, don't worry SPM is not the end. Even though korang tak dapat good result, but for sure korang dapat masuk Uni kan? Haa nanti dah masuk Uni, go break your legs la! haha. Don't screw it up. Bina semula semangat korang yang tetiba2 roboh tuh.
mule mula nak masuk...

best student in my class, Chun Keat, 7A's
Aishah Zuber, 7A's. (dia class science1.sesat kat sini.haha)
Siak Hong, 6A's
Mun Theng, 5A's
Farzana, 5A's
Aishah Zain, 4A's

Umm saya tak tahu la nak sambung apa.. kalau layak masuk asasi, saya nak masuk asasi sains hayat. Kalau dapat foundation, saya nak ambil foundation in science. Eh same ke? haha. Kalau ada rezeki bawak A-level, insyaAllah. Kita hanya merancang, Tuhan yang tentukannya.. Redha saja la. ;]

Puan Hamsiah Othman (our Big Boss.haha)


By the way, I'm so thankful to God sebab kurniakan saya result macam ni. Walaupun tak seberapa, but still okay for me. Walaupun tak dapat lepas result my 2nd bro, takpe takpe. haha. And terima kasih kepada semua cikgu-cikgu, rakan-rakan yang support saya dari belakang. Terima Kasih sangat-sangat. Tak lupa juga to my family especially my parents, dorang tak bebel pon, my mum cakap congrats(dengan senyuman ikhlas yang sungguh lebar), then ayah call, ayah cakap tahniah.. My parents cakap, "If you work harder, maybe u will get better result". Huu takpe la. Result ini pun dah okay dah.

Thanks to all my seniors(bukan senior satu sekolah yee. senior yang lebih tua la from me yang study overseas.) yang belajar kat overseas sebab explain briefly to me macam mana life kat sane. Macam mane pathway nak ke overseas.. Um kepada yang dapat scholarship tuh, Tahniah sangat-sangat! Weekends ni ada FACON Education Fair kat KLCC & Karnival MARA kat PWTC. Nak pergi nak pergi! ;]

Hah nak tahu tak, semalam kan saya buat kerja gila siket. Saya bukak website yang nak mohon scholar JPA/MARA tuh, then dah baca dah syarat2. And course yang saya nak tuh, saya tak lepas. hahahaa. Atleast A- 9subjects. huuuu. Jadi dengan sengajanya saya isi jugak borang tuh, pilih jugak course tuh, dan hantar! hahaha. Yeahh maybe you'll think that i'm not suppose to done that. Tapi apa salahnya. hahahaha.

We are the? best best best! We are the? best best best! We are the? best best best! Who's the best? ASiS ASiS ASiS!

hah! i took those from http://oasiskl.blogspot.com, dulu masa PMR, i'm hoping to enter ASiS but then tersasar jauh. hahaha. Bila baca paper pasal budak budak form4 register masuk ASiS, i'm so jealous with them. Tak dapat merasa duduk hostel. huu. tapi bagus jugak tak dapat masuk ASiS, sebab saya dapat peluang duduk dengan my classmate 2tahun, lebih mengenali hati budi masing2. Syukur alhamdullilah saya dapat classmate yang satu kepale, malay chinese and indian. 1Malaysia! ;]

Kawan-kawan IMYGA(i miss you guys already).. huuu rindu sangat sangat lah! And and saya seronok sebab dapat spend time dengan dorang walau sekejap dalam dewan setelah almost 3month tak jumpa.

And the best thing is; Kami Group 3!

Balqis, Anyss, Faris, Noren, Nisa, Reen, Hizzam








Balik tuh singgah KLCC, ingat nak tengok movie ramai-ramai. But then saye kena balik early, jadi saya dengan H singgah Starbucks sajaa..

Last but not least, jumpa korang semua (spm'09 candidate) di Karnival MARA & Edu Fair nanti yeah! take care. ;]

nampak tak coffee tuh dah habes? jadi tamat la cerita kita.. tettt


p/s; i got 361(abc).

10 comments:

zida said...

hahhaha.
tahniah sebab still got a rite?
haha
tape, janji sume kredit layak la masuk u.


jeng jeng. hahaha jom masuk asasi sains jom.
*tetibe

naz said...

cayok bro :) ada peluang sapu jer

saye kerink said...

to zida,
yeahh thanks.
haha asasi sains?umm tengok la dulu.
kalau jumpe, say hi la! haha ;]

to naz,
yeah yeah. moga moga ade la peluang nye.
btw thanks naz. ;]

sheera said...

eh , kau pun knal naz jgk ? how come ??

saye kerink said...

to makcik kantin,
a'a ako baru kenal gitu gitu jeh.
dari blog kau lah.
so aku jalan la ke blog die.
then saje tego. then die tego balek.
green light la tuh.
okay jugak naz tuh, friendly.
kazen kau ke?

Aus MeLankoLik said...

Hahahahak ,
asal name kering ??

takpela , asalkan dah usaha dah la..
all d best la..

Kelvin said...

So many "A"s...nvr got an A for my result before...

saye kerink said...

to aus,
kenape name kering? itu bukan name. itu nickname jeh. hehe. sbb nickname itu diberi kerana badan kondisi badan saya yang kering. btw, thanks. ;]

to kelvin,
haahh yeahh 'they' the one that got so many A's.. haha. well, i'm sure u will get it soon. ;]

shida-kun said...

wa. tahniah result kamu itu :)

saye kerink said...

to shida-kun,
terima kasih! ;]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails