Wednesday, December 30, 2009

D90 or D3000?

Salam. fiuwwhhh! Harini penat la jugak. Loteh kaki den sejurus menjejakkan kaki dipintu rumah. Pagi-pagi bangun awal pukol 0600, busu yang kejot. Then siap siap, pukol 0630 busu halim datang jemput pegy Wangsa Maju. Buat ape? ehem. ade la. Belom tiba mase yang sesuai lagi nak bagitau. hehe. Ingat eh i hutang u all satu story. ;]

Then afternoon keluar dengan Cik Rehan dgn member sekolah rendah die. Salam kenal cik Yana. Then tunggu bas rapid 1jam untok pergi ke Times Square. Fiuhh! Elok-elok nak pegi tengok movie, terus CANCEL. haha. Jalan-jalan exercise jeh. Well we do having fun during walking. Then jumpa Cik Rehan punyer kawan, Cik Nad. Cik Nad ini bawak her bff & two cousins AND... her DSLR, Canon! uwahh.

I terus grab die punye dslr! haha. Tak kire kenal ke tak main hambekk jeh la. hehe. ta malu ta malu. Pastuh boleh lagi belek belek die punye. Canon tak best la! I want my NIKON!! Lepas jumpe dorang, Cik Yana Cik Faris and Cik Rehan pegi pulak jumpe junior Cik Rehan kat atas jambatan TS tuh. humm.

THEN THEN! on the way nak keluar TS, i saw kedai besarr yang penuh dengan camera NIKON, of course la kedai NIKON kan. haha. Larii masuk masuk masuk! Grab each of the camera and try. Seronok weyh! Then nampak D90, bukak, took some pictures, but then those pictures gelap. Heh? I'm trying my best belek belek. Tetapi malang nye tak reti suda. haha! Complicated! fiuhhh.

Then singgah kat D3000, well harge die lebih murah then D90 maybe because D90 12.3 megapixel while D3000 only 10.3 megapixel kot. Gune D3000 senang siket, tak complicated. But but i want D90 so much! Tapi tak reti gune ouh. Hampa je.

Do anyone know more about DSLR camera? Which one is the best? Please explain briefly to me okay about the advantages and the disadventages. In theNEWBIE language of course. haha! thanks. ;]

Ahhhhh! esok ade test undang-undang! Takut weyh! My schoolmate yang ambil lesen kereta semua dah pass. Will i be only one who fail? OHHH I DON'T WANT IT TO HAPPEN TO ME. Spooky-lah this test. ;[

Haiyahhh sangat letih weyh! I'm so sleepy la. Macam mane nie. Come on FARIS FIKRI! Don't be lazy! For your own sake! Caiyok2! nescafe.nescafe.help me.. ;]

7 comments:

zura said...

watpe pi wangsa maju???? jgnlah rahsia2. hehe.. btw, i want D90 tooooo!!! *drools* & bila faris tgk screen tu dia blank sbb tade memory card dlm camera tu. bese kat kedai mmg tak letak. so 1 tips kalau nak test camera, bwkla memory card sendiri, pastu test camera kat kedai, then balik rumah tgk la gambar pakai camera apa yg paling best :)

zura said...

oh! good luck & all the best for the test tomorrow!!!!

saye kerink said...

Ade la. haha. Nanti i kasik tau. ;]

Ouhh really? Wah sep sep! nanti kalau i da dpt my own D90, i will let u TOUCH once. hahahaha. kiddin.

Ouhh sebab itu ke. em em thanks, nanti next time nak pegy Times Square lagi bawak my own memory card. haha.

Btw, I lulus lah test tuh. haha. heppi heppi! got 44/50. Syukur. Btw thanks again yeahh!

anne kamil said...

kalau aku , aku make d90 lahhh. d90 better !

Nur Atiqah Shafri said...

90 the BEST! kot. haha. aku kat giat pakai d90. syok habis!

Nur Atiqah Shafri said...

d90 the BEST! kot. haha. aku kat giat pakai d90. syok habis!

syu. said...

ff , d90 best :)
mine was d90 . jgn jeles . hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails