Thursday, January 13, 2011

Blogger gegarkan 'U'


Salam. Haha tadi tengok blog Abg Afiq Naufal & Mimi buat benda yang sama. Tak notice pulak benda ni dah expired ke belum. Wuhuuu. Anyway, berdasarkan tajuk di atas, well Abg Ben, dia dengan otak aktifnya mewujudkan segmen ni. In order to add more network, selain itu dapat merapatkan ukhwah. hehe.

Eventhough macam simple post je, but still, NAK JUGAKKK!! hehe. Well, start with BELAJAR DI MANA? umm most of you dah tahu kut, but still ada yang tak perasan saye dah tulis dekat sebelah kiri blog ni. Ada tercatat di situ yee.. Apa-apa pun, saja nak repeat banyak kali kan, redundant, haha tetiba redundant, tapi betul la, Faris Fikri selalu cakap benda yang sama berulang-ulang kali. Macam ter-repeat involuntary.

Back to the main point, saye sedang belajar di UiTM Kuala Pilah, Negeri Sembilan di bawah jurusan Diploma Sains. Sains? Sains apa? Well.. general science.. Apa yang belajar waktu SPM tuh, haa benda yang sama cuma deeper.. And and ada jugak belajar math, which is CALCULUS la. haha. I am currently in my second semester, tahun ke berapa?? Umm entah la.. tak sure.. heheh. Anyway, kami July Intake 2010 merupakan batch ke-3 yang enter UiTM N9 ni. Nyamannn sangat duduk sini eventhough quite ISOLATED okayyy! Nak tahu more pasal uitm bla3, diploma sains, ask me nanti yeahh..

Meneruskan perenggan, saye asal orang Selangor Darul Ehsan. Duduk dekat Ampang okay.. Ampang area mana? HAH that's my problem! Bila orang tanya, saye tak dapat nak jawab secara specific, because saye pun tak tahu area mana. Just, nearby Hospital Ampang, and and, dekat area2 before nak naik Hulu Langat tuh. Haa tuh je yang mampu saye explain. hehe. Lahir dekat Kuantan, Pahang. Uwww anak Pahang yaww!! My mum asal Sg.Lembing, Pahang. Gituuwww perlu ke bagitau farisfikri oii! AHH, umur, ummm I AM 18 YEARS OLD.


KENAPA AMBIL JURUSAN TU? Kenapa ambil diploma sains? Umm.. Well, masa spm dulu bercadang nak ambil Graphic Design. Kenapa? Sebab waktu tu just nak belajar lebih pasal Illustrator. Heheheh. Lepas didedahkan kepada bla3, pastu kena toche dengan my aunt kann.. Pastu my dad pulak waktu tuh cadang ambil Pharmacy (layak ke? tak minat pun), my aunt cakap jangan ambil computer science, my dad cakap tak payah ambil architecture/quantity surveyor, and ayah cakap, Pilih course yang Science & Technology. So i did. Lagipun memang berniat nak sambung ke bidang sains pun, just tak sure nak ambil apa. Jadi Alhamdulillah la sebab wujudnya DIPLOMA IN SCIENCE ni & saya diterima masuk. heee

CITA-CITA? Terus terang saye cakap, saya tak punya ambition dalam bidang kerjaya, TAPI saya ada my own goal, nak jadi orang Cerdik, nak dapat result yang menarik, nak graduate dengan gemilangnya! Siapa taknak kannn? haha. Moga Allah berkati kita semua. Aminn..

p/s; i still tak dapat nak decide nak specialized dalam bidang apa. heee ;]

17 comments:

cik ungu said...

ambik abg ben ! dya bsiap buat essay lg tau . haha .

bagus betul la awk ni . (:

man yusoef said...

wah nak join gak..malangnye dah grad...bahaha

Nursyahida Daud said...

salam perkenalan....

gud luck to u faris..=)

nice t0 meet u...

Nursyahida Daud said...

salam perkenalan....

gud luck to u faris..=)

nice t0 meet u...

yad'z said...

golek3 dari BA ,,, hehehe

yatie's EPISODE said...

good luck yee.. (:
follow ur blog. :D

awEEN said...

hye..salam perkenalan dr uitm dungun..geng uitm kite :D

puteri cahaya. said...

So cute dearrr!!!,.. comei jer jawapan tu!.. apepun, moge jadi insan berguna kpd keluarga, agama, bangsa, dan negara!.. 1 Malaysia!!.. hehehehe.. meh

puteri cahaya. said...

apepun, akak meriahkan followers awak jgak ye dik..

jom gegarkan kat sini

http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/blogger-gegarkan-u.html

nur dhiya' aida said...

whoa whoa science maaa ^^

slm kenal kenal :))

zaMir said...

jalan2 dari UPM...singgah sini jap...

http://ninenov91.blogspot.com/2011/01/blogger-gegarkan-u.html

eni said...

hahaha... 1st entry segmen en.ben siap essay gitu... haha.. dak sains ske tulis essay ea? hehe.. jgn mara..
anyway.. salam perkenalan n slamt berfollow.. :p

cik siska ^_^ said...

Singgah sini jom singgah belog sy…hihi

Nadhirah-chan said...

salam , gud luck in ur study life !

p/s : salam kenalan tau :)

alyaaboolat said...

salam kenal dr UTM..jempot la dtg blog eh :)

Lulu caldina said...

Study bebaik..ngee..
Good luck..

Azrul Hisham said...

jalan2 dari blog ben...

good luck in your study (^_^)V


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails