Saturday, January 8, 2011

Rugrats

Tadi online Facebook, nizam IM, nizam cakap dia nervous nak masuk uitm. HEY YAWW! dia dapat uitm n9 jugak. hehe. But then nanti dia belajar dekat kampus melang. Hum, takpe boleh jumpa nanti. InsyaAllah. Then nizam cakap, tadi dia search google 'uitm n9' keluar my picture. UHUM? ada ke? so saye pun pergi la search, tadaaaaaaaaa! tak jumpa, tapi saya jumpa blog seniorita waktu sekolah dulu. Setahun atas saya. Kak Hamizah, sedang belajar di UPM, ambil kos apa tak tahu la, tapi ada pasal haiwan-haiwan. hehe.

*kiri=syaza, atas=redha, bawah= firdaus&mira

Then dalam tuh ada la jumpa, dia cerita pasal member2 sekolah dulu, which is my senior la kan, yang belajar dekat UiTM. Ada yang masuk Penang, Perak, Kelantan, Perlis. Ada yang dapat sama. Kira ada geng la kan.. Disebabkan oleh kebosanan semester ni duduk di Kuala Pilah, saye mula berfikir, kenapa saye tak satu UiTM dengan dorang? baruuu best! Abg Firdaus, uitm penang.. uhmm mesti bestkan uitm penang? Kak Mira, perlis... humm.. farisfikri rindu zaman sekolah ke? entahh la.. Merata-rata budak tasik ada.. Maybe nanti junior2 saya pulak tengok kan, wahh Abg Faris Fikri dekat uitm n9 la.. ececece

Hari silih berganti, umur makin meningkat, masa berjalan pantas je.. Semua ada haluan masing-masing.. Membesarlah Faris Fikri! Kalau kau satu uitm dengar dorang pun, macam dorang layan kau je, dorang mesti ada member2 mereka sendiri kan. But then, for me, sekurang-kurangnya nampak muka dorang once in a while pun okay, menandakan Faris Fikri tak keseorangan la. umhp! dua tahun setengah lagi.. then grad, InsyaAllah. Brrrrr Brrr Brrr tak boleh balik ke sekolah lagi.

Hujung minggu dekat kampus, lagi bosan, super sunyi! Bila Faris Fikri sunyi, dia ingat hometown, ingat orang-orang lama, ingat orang tersayang, ingat zaman sekolah dulu, pastu sedih.. pastu nages.. apakah? Mana Faris Fikri yang melantun-lantun bak kata Hasif. haha. Melantun-lantun ye? tak sangka pulak ramai orang sedar kehadiran saye dekat kampus. Saye happy bila orang happy. Saye melantun-lantun bila environment disekeliling melantun-lantun. haha. Rinduuuuuuuuuuuuu apeni beremosi-emosi ni. SHUT!

2 comments:

LolliPop duDe said...

saya uitm penang! :)

MGMSabri said...

lantun2 faris...cheer up...gambate ne..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails