Sunday, June 6, 2010

Time flies..

Salam. Yeahh 3weeks left.. Time flies.. To be accurate, 20days left.. huu.. Lepas tu saya akan join budak-budak UiTM dekat atas tuh and tinggalkan kawan-kawan sekolah.. kawan-kawan sepermainan.. kawan-kawan rapat.. port favourite.. ampang.. kuala lumpur.. dan bermula la journey fasa ke-2 saya.. humm rasa berat hati + sedih nak tinggalkan Ampang + kawan-kawan sekolah, kawan-kawan lama, rumah kesayangan & sofa favourite! haha. Tapi dalam masa yang sama, saya rasa heppy + excited + gerun nak masuk UiTM dan mulakan University Life. Orang kata Uni Life bergantung kepada diri sendiri, Uni Life paling best but paling mudah untuk rosak..

Mudah-mudahan saya tidak akan tergolong dalam golongan orang yang rosak and saya harap sangat budak-budak se-campus semua tidak akan tergolong dalam golongan orang orang yang rosak. Kalau rosak, pulihkan. Dengan jejaknya kaki saya di University, arah tuju saya akan menjadi makin jelas & terang. Saya akan tahu ke mana harus saya tuju, apa matlamat saya & apa yang perlu saya lakukan untuk mendapatkan apa yang saya impikan. Moga Allah s.w.t. permudahkan jalan saya dan mudah-mudahan semua nya berjalan dengan lancar. Sesungguhnya kita perlu beristiqamah dalam apa yang kita buat untuk sampai ke menara gading & dalam masa yang sama untuk mendapat keredhaan Allah Almighty.. ;]

Huu harini kakak saya akan pergi posting lagi. Kali ni dekat Damansara Specialist pulak.. 2months and a week.. Disebabkan hari saya daftar uitm nanti hari sabtu & saya nak pergi pagi, kakak tak dapat follow sebab sabtu dia half-day.. Masa Shahmi(my 2nd bro) daftar utem, saya tak dapat pergi sebab masa tuh sekolah.. Masa kakak daftar kpjic saya pun tak ikut sebab tengah sekolah. Dan sekarang saya pulak nak daftar uitm, kakak tak dapat follow, shahmi tak tahu la dia ikut ke tak.. Mak & my Aunties kot yang akan hantar. huu.. Okay la tu, macam nak pergi jauh jauh je. Kuala Pilah je pun which is 2jam dari KL.. humhum. Tadi upacara coklat dengan kakak. huuu nanti ta jumpa dia 2bulan.. hehehe. selalu kalau duduk rumah kekdg 2minggu sekali kakak balik. tak pernah lagi jauh lama lama dengan kakak. tetttt

But still saya harap saya dapat sesuaikan diri dengan environment kat sana. Almaklum lah, kat sana kampung betul betul kampung. Saya pulak dah biasa duduk bandar. Ayah cakap okay la tuh duduk kampung, kurang distraction to focus on study.. hmm ;] Faris Fikri you can do it!! Berusaha, Istiqamah, Bertawakal.. haihhh dalam masa yang sama saya takut la. Okay okay think positive.. SPM dah lepas, tak kesah la sama samaada saya dapat result spm paling rendah antara my coursemate. Tak kira lah berapa banyak budak ex-boarding school yang merupakan my coursemate, I'll do my best.. Semua orang sama ja. Semua 0-0.. haha (tengah muhasabah diri ni.. huhu). Hizzam cakap mula-mula kebanyakan budak2 daily school akan homesick.. huu macam mana la nanti kan. hah! pape je. Yang pasti, kawan-kawan uitm sentiasa ada disamping saya. wahhhh!

Sayang kawan-kawan lama! (click the picture to enlarge) Cepat masa berlalu.. Semua dah membesar.. Semua dah sambung belajar.. Sedih nya huuuuuu... Faris Fikri, life must go on!! ;[ Kawan-kawan, aku sayang korang tau! Korang jangan lost contact okay.. Pape facebook, text phone or call je la okay! Skype je pun boleh. hehe. Huu sedihnya weh ingat kisahkisah kita tahun lepas. Bila lagi la nak jumpa korang kan! Kepada kawan-kawan yang belum ada rezeki untuk sambung belajar tuh, tabah okay! InsyaAllah. Allah dah sediakan tempat yang lagi better untuk korang.. Ada jodoh ada masa kita jumpa lagi yee! Tahun ni Raya Aidilfitri, tak dapat la kita raya sama sama macam tahun lepas dan tahun tahun yang lepas.. keluar pakai baju raya masing2 singgah rumah kawankawan & jalan mengelilingi KL. haha. I hope you guys perform well & excel in your second phase of life! take care. iloveyouall. ;]

Tadi my sis bagitau serba sedikit barang yang perlu & xperlu bawa pergi hostel. haha. Saya yang tanya dia.. Almaklum la, since kecil kalau balik kampung, saya lah paling banyak bawak baju, alasan- "Prepare incase tak cukup baju". Tapi betul jugak la kan, nanti kalau bawak baju cukup cukup, nanti tak cukup macam mana? And and kalau balik kampung, paling sikit bawak baju Shahmi.. atas Shahmi, Kakak Nadia. hahaha. Paling banyak saya lah! huuu. Ye la mana la ada pape experience duduk hostel. So bawak ikut suka je la kan. Kakak cakap tak payah bawak banyak sangat.. Ala kadar je la, then saya cakap "Abes tu kalau tak cukup?".. Laa bukannya tak basuh pun.. ouhh yeah forgot about that. hahaha

sesuai layan lagu ni... THANKS wancun. ;]


p/s; uhh baru ingat tak revise papepun. tinggal 3minggu je lagi. dah almost 6months habiskan masa ber-enjoy and now it's time to start all over again. dah matang sikit kan? pandai2 lah jaga diri okay. dubidu dubidubidubidubidu bidu~~

13 comments:

Sofi said...

whoa! nnt u'll face all new experience there!.. gud luck k faris! chaiyok2

naz said...

lu boleh punya bai. kasi gegaar sikit

shahida.zahar said...

haha. homesick. definitely.
masa my first sem in msu, every week balik. nasib baik dekat. huhu.
All the best. it's all in your heart =D

Uncle said...

Good luck bro. Guna masa kat Uni elok2. Ni la time plg best.

saye kerink said...

to Bro Sofi,
yeah woahhh! haha. really? huu takutakut. haha. btw thanks. ;]

to Naz,
hahh amiin. naz, kau masuk mana?

to Sis Shida,
wahaha itu dekat.. ini 2jam. lepas tuh 7km away from pekan. so kalau nak balik KL pun, nak pegi terminal, perghhh duit melayang. hahaha. btw thanks sis! huu takut pulak tibatiba. hehe

to Bro Faries Farhan,
Thanks bro faries.. insyaAllah.. wahaha ta saba saba pulak! hee ;]

DilaZ said...

2 jam? jauhnya!
hee ni lah fact of life kan, we have to face it

its time to grow up. caiyok tau faris. hahaha

saye kerink said...

to Dila Femes,
yeahh 2hours.. IF kau tak sesat la. hahaha. yeahh ini la fact of life.. setiap pertemuan ada perpisahan. huhu. yeah ITS TIME TO GROW UP!! haihhh usaha usaha usaha. thanks dila. ;]

angloko said...

Blog walking... nice blog.. tahniah dpt smbng blajar... mula2 mmg la homesick.. bila da 2 mggu ngan member2 nanti... ilang la... ;p

shida-kun said...

xpe, kalau da jumpe kgkwn mesti da xrase homsick. seb bek tyme memule masuk uitm xd la homesick sgt pn. huhu. tp ble ad roomates yang same kepala, okay saja :)

Monsta Dee said...

eh excuse me. naz dah keje la faris haha. nnt kite gegar kat sana eh. BOUNCE!

W N Adilah ooh*) said...
This comment has been removed by the author.
Zida said...

wahhhh kau dah nak jadi budak u~ aku pulak teruja. nanti ko cerita tau lepas masuk nanti. hahha

err.jeles aku tengok korg dpt pegi youth '10 tu T____T

MGMSabri said...

Salam, jaga diri baik2...
Berusaha sungguh2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails