Saturday, December 4, 2010

Journey to The *Click* Shop

photo by the*click*shop
Salam. Haha. Ini la misi UTAMA saya harini. And, alhamdulillah, mission accomplish! Thanks to my bestfriend, Hizzam Halim, yang sudi teman. Gerak dari rumah pukul 8.30 pagi, then naik bus pergi LRT Ampang, then pergi Masjid Jamek, then tukar LRT Putra untuk ke Taman Bahagia. Sampai Taman Bahagia (which is the 2nd last station), as Nicole & Syed said, take a bus or a cab. So Hizzam and me decided to take a bus. Syed said, the shop located nearby the LRT, not too far. Kami pun naik la T626 as been told. If you all nak pergi, I suggest TAKE A CAB yang berlambak dekat depan tu.

Dalam jantung ni dupdapdupdap sebab nervous. Haha! Kejap-kejap check duit, nak makesure bawak ke tak. haha. Lepas 15minutes dalam bus, rasa macam ehhh jauhnya la kedai ni, keluar masuk lebuhraya. Syed kata dekat je. I hafal dia stop yang ke-3, sambil tu, me and hizzam pandang kiri kanan tengok2 akan kedai emas Poh Kong. Sampai stop yang ke-3, we decided untuk turun, eventhough tak nampak langsung Poh Kong nye. Jumpa aunty sorang ni, tanya dia, "Excuse me aunty, do you know where is the Poh Kong?". "Poh Kong? emm Poh Kong only located at SS2". SS2 tuh la yang kitaorang nak pergi. "Then where are we?", "This is Uptown". HUH? Oh my.. apa itu uptown. Eh jap, oh dekat sini la Uptown Damansara. "Do you know how can we get to SS2?", "I'm sorry, i don't really know", "Ohh thank you aunty".

Terus jalan kehadapan dengan Hizzam till we saw SS21. Oh yeahh kami di SS21. We are lost! totally lost. Jauh pulak tu, nak pegi SS2, tuptup sampai SS21.

Hizzam: Faris, kau ada alamat dia tak?
Faris: Ohh my... lupa nak bawak & print la.
Hizzam: Erghhhh kau memang pandai
Faris: Haha mana nak tahu. Tak teringat.
Hizzam: Bukan ingat, fikir.
Hizzam: Jom carik siapa yang boleh online tolong tengok kan alamat tu.

Kami berusaha telephone kawan sorang-sorang, ada yang tengah tido lagi la, ada yang bz la. Haha. And and thanks to Abg Sabri sebab berjaya dengan A.S.A.P. nya. hehe! Okay dah ada alamat, next? Tunggu bus dekat seberang, lamaaa gila, yang ada bus U U U and U. Dalam otak saya nak bus T626 je. haha. Tompang tanya amoi, dia kata SS2 tak jauh dari sini. Ohh lega la sikit dengar, dia suggest naik teksi. So tunggu la cab after 20 minutes baru dapat cab. And alhamdulillah, pakcik ni baik, dia ada GPS lagi tu, pakcik tu beli sendiri. And alhamdulillah about 5-10 minutes later sampai la tempat yang dituju, RM6.00. okay la tu kan?

YEAHHH dah nampak kedai tu. macam takut-takut je nak masukkan. Sebab dari luar serious tak nampak macam kedai ni bukak. Ragu-ragu bukak ke tidak. Tapi memang dia bukak pun, sabtu 9am-6pm. Masuk-masuk je,

Faris: Hiii!!
Them: Hi Welcome
Faris: Emm i would like to buy some film.
Adrian: Here it is..

photo by the*click*shop
Hizzam: Oh my God! Comelnyaa... (keliling kedai tengok camera)
Faris: Comel kan? Haa ni la Diana F+ tu, ni blackbird fly, ni holga, ni UWS, bla3..
Hizzam: Ohh so comel!

Saye pergi pilih film.. Ehh film yang mana aa nak haritu.. Kodak Ultramax, JUMPA! Agfa.. JUMPA! Lagi satu ape aaa.. ahhh solaris2.. JUMPA! While Adrian tengah pack2, saye dengan Hizzam jalan keliling kedai yang comel tu. Memang la sunyi sebab baru bukak. Mr. Edmund pun ada dekat tepi tuh.. SUMPAH sangat comel semua camera tu. Rasa macam nak own semua je. hahahaha.

Faris: How much?
Adrian: RM50
Faris: (serahkan duit tanpa segan silu.. tu je duit yang ada. haha)
Faris: Ermm i heard there's a freebies for those who come..
Adrian: Ahh yeah, there is it, in the box (with sweet smile)
Edmund: Aaa dalam itu, expired film. Kita juga ada beri camera untuk yang lucky
Faris: (masukkan tangan.. ouih ade silinder, taknak la, dalam lagi.. kotak? amek jela.. alamak KODAK biase? rasa macam nak campak balik je dalam box tuh. haha)
Edmund: Ah you pun boleh ambil
Hizzam: Oh? okay... hehehe. (selupselup, keluar silinder)
Edmund: Haa itu film yang mahal punya!
Faris: (uhhh? alaa nak jugak.)
Faris&Hizzam: Thank you!

Edmund cakap next saturday dorang ade buat Opening Ceremony!! So nanti ramai la datang, meriah sikit. Semua boleh bawak camera masing2, then ada tempat scan, boleh scan gambar for FREE! then dorang ada buku2 sikit, boleh baca, dia jemput datang! For more info about the ceremony, click HERE!

And guys, untuk JALAN YANG BENAR to get to this shop, click HERE! hahahaha. Ini confirm tak sesat like we did. But still, we having fun sesat-sesat tu. Tak pernah lagi sesat dekat tempat yang 1st time pergi dengan Hizzam. haha. And nasib baik Hizzam teman, kalau sesat sorang2, mau nages tak berlagu. haha.

Lepas keluar dari shop tu, kami ke seberang ada POH KONG besarr, and ada bus metro datang, ada tulis LRT Bangsar, we just pop-into the bus. "Aunty nak pergi LRT Bangsar", "Bla3 Midvalley bla3 ramai orang...blablabla", "Huh? emm ktorg nak pergi LRT Bangsar", "Blablabla3 Midvalley, ramai orang turun harini. blabla kalau u tak turun aaa siap", OMG! apa dia aunty ni? iyakan aje la. Bus ni lalu cfs uia, mahsa, um, ppum, pastu tetiba sampai LRT Universiti, UH? "Universiti2, siapa nak turun, turun sekarang. Aaaa turunturun".

Hizzam: Nak turun?
Faris: Uh? Nak turun ke?
Hizzam: Kalau turun sini, pergi KLCC
Faris&Hizzam: Haaa turunturun!!

From there, we went straight to KLCC, as soon as we arrived KLCC, we felt RELIEVE!! Sangat relieve weh! Yela dah sampai area sendiri kan, alhamdulillah sangat-sangat! Dan dan, ini yang saya peroleh dari Journey ni:

(all the picture i took from the*click*shop)
1)Kodak Ultramax 400

contoh hasil:


2)Agfa CT Precise 100

contoh hasil:


3)Solaris 800

contoh hasil:


COOL ISN'T IT? Can't wait to try using it. wohoooo. Kawan-kawan, jemput la datang ke Opening Ceremony The *Click* Shop nanti okay!

p/s; Thank you Hizzam, i have a really great day today! and and i enjoyed going out with you.

3 comments:

Nadly said...

Congrats!! Nanti bley r kuar amek gmbo sekali :D

MGMSabri said...

tahniah faris n hizzam..
dpt juga brg yg dicari...
gi tgkp gmbr n then scan masa open ceremony...cheap...cheap...
n then upload dlm blog n FB iyer...
adios...salam

W N Adilah ooh*) said...

Lain kali,

sentiasa ambil YANG PERTAMA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails