Wednesday, December 15, 2010

Pembantu Mahasiswa

Salam. Yeahh, seperti yang korang baca di atas, Pembantu Mahasiswa (PM). Bila diperlukan? waktu orentasi pelajar baru. Apa kena mengena PM with me? Well.. last sem, before cuti, me and my friends apply untuk jadi PM. And tadi, orang uitm called ;

FF: Heloooo?
Him: Umm ni Faris Fikri ke?
FF: (eh mamat mana pulak ni. kawan aku ke? siapa dia yee..) Ah? a'a.. siapa ni?
Him: Ni nak bagitau, 24hb awk kena balik uitm, daftar, 25&26 ada bengkel, 27 student baru dtg daftar.
FF: Ohhh dapat jadi PM yeah??
Him: A'a.. Semua dapat.. itu pun kalau awak nak la.
FF: Ouhhh hah okay okay! Eeee yeyyy..
Him: Emm awak kenal Zamir Aliff tak?
FF: Kenal kenal! Kenal sangattt!!
Him: Aaa nanti tolong bagitau dia sekali eh.
FF: Okehhhh!
Him: Ah dengan Mohd Iqbal sekali.
FF: Iqbal? Okay itu tak kenal. hahah
Him: Ohh okay takpe, awak bagitau Zamir Aliff je eh.
FF: Okayy terima kasih! Assalamualaikum.

Okay seronok sebab dapat. But then, 24th?? OH MY... next friday.. kemalasan nye nak balik uitm awal-awal. Umph! Wan & Abg Farid cakap, experience tuh yang precious. And i'm just like.. okay.. saya nak pergi tapi tak aspect la kena balik seawal next week. hahaha. Okay okay, now think positive.. Wan cakap, uitm dah bagi kita kemudahan, kita kena berkhidmat untuk membalasnya.. Umm okay la kalau macam tu. EH TAPI! my mum balik hujung bulannn.. Sape nak hantaq? Nanti homesick macam mana? Ahhh nak bawak laptop la. hee ;]

p/s; Ah abg farid cakap, jangan lupa khatam kan buku peraturan akademik tu dulu. emm nanti mesti homesick! teruk betul. ;'[

4 comments:

hamizahamidon said...

goodluck PM !

*bayangkan FF conduct main tepuk tepuk kat pentas . HAHA

saye kerink said...

Mimi,
Hahaha dodowl. ni ni, siput2. haha. mesti klaka. tapikan, maluuu la nak naik atas pentas. aku nak low profile je. jaga jaga makanan je. or else. hahahah. ;]

Nadly said...

Good luck and have fun! :P

p/s: Teringat my time dulu2 jadik faci (PM pun lebih kurang x?) kt ASiS (time tu prefect)and then kt KMS (MPP lak yg organise)

Nafisa81 said...

orang kurus mmg elok jaga makanan..amik bau banyak2 oke..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails